İzmir Üniversitesi'nin İkinci Yıl Gururu

Eğitim hayatına geçen yıl başlayan İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi, ikinci eğitim yılına İzmir Üniversitesi’nde düzenlenen törenle başladı.

İzmir Üniversitesi'nin İkinci Yıl Gururu
2013-2014 akademik yılında 70’i Türk 13’ü yabancı, 83 öğrencinin ilk kez Beyaz Önlük giydiği tören, Dekan Prof. Dr. Eyüp Hazan, Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Merdan Hekimoğlu ve Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata’nın konuşmaları ile başladı.

Tıp Fakültesi birinci sınıf eğitimini en yüksek başarı ile tamamlayan üç öğrenciye stetoskoplarının hediye edildiği tören, Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Cem Miman’ın verdiği “Muhteşem Burun” başlıklı ilk ders ile devam etti. Beyaz Önlük Giyme Töreni ile hekimlik hayatlarına ilk adımı atan öğrenciler, Dekan Prof. Dr. Eyüp Hazan eşliğinde fakülte andını seslendirdi.
Açılışta, İzmir Kuzey Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, Medical Park İzmir Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Başhekimi Op. Dr. Zafer Beken, Genel Müdürü Veysi Kubba ve Başhekim Yardımcısı Dr. Zeki Hozer ile akademisyenler hazır bulundu.

60 öğrencisi ile akademik hayatına başlayan İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi mevcudunun bu yıl tercih eden öğrenciler, yabancı öğrenciler ve yatay geçişleri ile birlikte 140’a ulaştığını ifade eden Dekan Prof. Dr. Eyüp Hazan açılış konuşmasında, Türkiye’nin hekim ihtiyacına değindi. Türkiye’de 17’si vakıf olmak üzere 82 tıp fakültesi, 120 binden fazla hekim olduğu bilgisini veren Hazan, “Dünya standartlarını yakalamak için hekim sayımızı 240 bine yükseltmemiz gerekiyor. Bu da demektir ki, alanınızın en iyi hekimi olmanız gerek. Fakültemizin dinamik ve deneyimli 90 akademisyeninin verdiği eğitimden en iyi şekilde yararlanmanızı istiyoruz” diye konuştu.

Öğrencilerinin, insan sağlığına hizmet edecek, çağdaş bilgilerle donanımlı iyi birer hekim olarak mezun olmasını dilediklerini belirten Hazan, “Çağdaş tıp literatürüne katkıda bulunan ve teknolojiyi en iyi şekilde kullanan bilim adamları olmalısınız” dedi.

Medical Park İzmir Hastanesi’nin bir yılda 400 bin hastaya ayakta, 35 bin hastaya yatarak tedavi hizmeti verdiğini ve 10 bin hastanın ameliyat edildiğini söyleyen Prof. Dr. Hazan, İzmir Üniversitesi ve Medical Park İzmir Hastanesi arasındaki afiliasyon anlaşmasının sunduğu pratik uygulama hizmetinin öğrenciler için büyük kıymete sahip olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş adına konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Merdan Hekimoğlu ise İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin eğitim hayatına başarılar ile başladığını hatırlattı ve “Kök hücre çalışmalarında Tokyo Üniversitesi ile yapılan işbirliği, birbirinden hayati öneme sahip başarılarla gerçekleştirilen ameliyatlar, üniversitemiz akademisyenlerinin çalışması sonucu dünyaya “Hemoglobin İzmir” adı ile geçen bir gen bulunması, İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin adını ilk yılından tüm dünyaya duyurdu” dedi.

Öğrencilerin desteği ile İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kısa zamanda köklü tıp fakülteleri düzeyine yükseleceğine inancını dile getiren Prof. Dr. Hekimoğlu, “Eğitiminiz için hazırlanan bina, derslik, laboratuvar ve uygulama alanları ile bu güzel ortamda genç, dinamik, mesleğini ve sizleri seven, her gün çağdaş uygarlık seviyesinde biraz daha ileriye gitmeyi hedefleyen öğretim üyelerimizle birlikte Atatürk ilkelerini rehber edinen, insan haklarına saygılı, topluma faydalı olmayı görev edinmiş örnek birer hekim olacağınıza inancım tamdır” dedi.

Konuşmasına, İzmir Üniversitesi Kurucusu, duayen eğitimci Necdet Doğanata’yı anarak başlayan Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata ise İzmir Üniversitesi’nin 6’ncı eğitim yılında olmasına rağmen başarıları ve ciddi eğitimi ile kısa zamanda yükseköğretimde bir marka haline geldiğini söyledi.

Her yıl açılan yeni bölümleri ile hızla büyürken kalite çıtasını yükselttiğini de vurgulayan Doğanata, üniversitelerin, mezunları ve mezunlarının başarıları ile daha da yükseleceğini, bu nedenle öğrencilerden beklentilerinin büyük olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA