Bugün Onlar İçin De Okulun İlk Günü

Eskişehir’in Tepebaşı İlçesi Ahmet Yesevi İşitme Engelliler ilk ve ortaokulunda eğitime başlayan ve birçoğunda farklı düzeylerde duyma problemi olan 30 engelli öğrenci için de ilk ders zili bugün çaldı.

Bugün Onlar İçin De Okulun İlk Günü
1973 yılından beri eğitim veren okulda, 2013-2014 eğitim öğretim yılında 30 öğrenci ders görmeye başladı.

11 öğretmen ve 2 işitme engelli görevlinin hizmet verdiği okul, öğrencilere göre dizayn edilerek işitme cihazlarının sorunsuz çalışması için hazırlanmış bulunuyor.

Şehir dışından da öğrencileri olduğunu ifade eden Okul Müdürü Hikmet Coşkun, okulun geçtiğimiz yıllarda işitme engelliler spor müsabakalarında başarıdan başarıya koştuğunu anlattı. Geçtiğimiz 2012-2013 eğitim öğretim yılında çeşitli branşlarda 17 madalya 3 kupa aldıklarını söyledi.

Coşkun, engelli öğrenciler için kaynaştırma sınıflarının oluşturulması ile okulda öğrenci sayısının azaldığını ifade ederek, ‘‘Öğrencilerin bir çoğu kaynaştırma sınıflarında. Fakat kaynaştırma sınıflarına giden bu çocukların faydalanabiliyor mu tespit edilmesi gerekiyor. 30-40 kişilik sınıflarda çocukların birebir eğitim almaları pek mümkün olmuyor’’ şeklinde konuştu.

Çift engelli çocuklar için oluşturulan ayrı sınıfta eğitim veren Aynur Akdemir ise, ''23 yıldır bu görevi yapıyorum ve çift engelli 2 öğrencim var. Geçtiğimiz yıl 2 öğrencimizi mezun ettik. Burada öğrencilere daha çok topluma adapte olabilecekleri, uyum kazanabilecekleri, burada öğrendiklerini uygulayabilecekleri dersler veriyoruz. Okuma yazma öğrenebilecek öğrencilerimiz ve matematik dersi verdiğimiz öğrencilerimiz var'' diye konuştu.

Kaynak: İHA