Gazetecilerin Rafting Heyecanı

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu ile Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti tarafından, ''Gazeteciler Rafting Turnuvası'' düzenlendi.

Aşkale ilçesine bağlı Karasu köyünde düzenlenen turnuvada basın yayın kuruluşlarında çalışan 36 gazeteciden oluşan 6 takım oluşturuldu.

Yarış öncesi Karasu köyünde rafting yapılan alana gelen Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Aşkala Kaymakamı Fırat Taşolur, Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış ve Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Başkanı Haydar Doğan ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

Yetkililerden turnavayla iglili bilgi alan Vali Altıparmak, basın mensuplarının kentteki her türlü olay ve etklinliği zaman kaybetmeden kamuoyuna aktardıklarını, federasyonun gazetecilerin motivasyonunun artırılmasına yönelik böyle bir sosyal ve sportif amaçlı etkinliğik düzenlemesinin hedefine ulaştığını belirtti.

Erzurum bölgesinde faaliyet gösteren ulusal ve yerel basın yayın organlarında çalışan basın mensuplarının katıldığı turnuvada, 'kafa kafaya ','nehir inişi' ve 'sprint' kategorilerinde 6 grubun yarışacağını ifade eden Altıparmak, turnuvaya katılan tüm güzetecilere başarı dilediğini ve hak eden takımın birinci olması gerektiğini kaydetti.

Doğa sporlarına olan ilgiyi artırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen turnuva sonucunda ilk üçe giren takımlara kupa ve madalyaları verildi.

Kupa töreninde konuşan, Aşkale Kaymakamı Fırat Taşolur, gazeteciler için böyle bir sportif faaliyetin yapılmasının kendilerini mutlu ettiğini, ilçe sınırlarında bulunan Karasu köyünde rafting yarışlarının yapılmasının bölgenin gelişmesine katkı sağlayacağı inancında olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Taşolur, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Başkanı Haydar Doğandan, Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Memduh Nehri ve diğer davetliler tarafından, üç kategoride dereceye giren ve aralarında Anadolu Ajansı çalışanlarının da olduğu takımlara kupa ve sporculara madalya verildi.

Etkinlik sonunda, turnuvaya katılan gazetecilere Karasu Hanı'nda cağ kebabı ikramında bulunuldu.

Kaynak: AA