Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi İnşaatı Hızla İlerliyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına devam edilen Modern Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi, bir dönem hayvancılığın başkenti olan Erzurum’u yeniden şahlandıracak.

Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi İnşaatı Hızla İlerliyor
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları arasında yer alan Modern Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi’nin yapımı devam ediyor. Erzurum-Ilıca Karayolu üzerinde kurulan dev tesis, bölgenin hayvancılık alanında kaderini değiştirecek bir öneme sahip.

1950’li yıllarda Anadolu’nun et ihtiyacını karşılayan kenti bu sektörde lider yapma konumunda olan Erzurum Büyükşehir, bu iddiasını daha işler hale getirmek için Avrupa’daki et entegre tesislerini yakın takibe aldı.

Büyük ve küçükbaş hayvan varlığının üretimden tüketime, soğuk zincirden pazarlamaya varıncaya kadar bütün ünitelerde nasıl işlendiğini araştıran Erzurum Büyükşehir Belediyesi, dev yatırımıyla model alınabilecek bir tesise sahip olacak.

“SEKTÖRE MÜHRÜMÜZÜ VURACAĞIZ”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, 600 bin büyükbaş hayvan varlığına sahip şehri tarım ve hayvancılıkta parmakla gösterilen tek vilayet yapma arzusunda olduklarını söyledi.

Başkan Küçükler, konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Ilıca Kayapa köyü mevkiinde yapımı süren modern tesis, ülkemizdeki hayvancılık sektörünün yeni çehresi ve örnek alınacak bir modeli olacak. Erzurum Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi, sektörde Erzurum için hayati önem taşıyor. Doğuda tüccar, çiftçi ve bölge insanı son 10 yılda hayvanlarını sağlıklı ve kaliteli tesislerde kesim yaptırma konusunda sürekli problem yaşıyordu. Bu alanda yaptığımız araştırmalarda bölgeyi kalkındıracak ve örnek teşkil edecek bir tesis yapma zorunluluğuyla karşılaştık ve harekete geçtik. Şu anda yapımı devam eden modern tesisimiz ile Avrupa’daki örneklerinden bir fark olmayacak. Buradaki yatırımımızda soğuk zincire özel bir önem vereceğiz. Bölge illerinin büyük ve küçükbaş hayvanları artık bu tesiste kesilerek işlenecek.”
“ÇİFTÇİNİN KESİM DERDİNE SON”
Başkan Ahmet Küçükler, söz konusu yatırımla bölge besicisinin kesim derdine son vereceklerini vurguladı. Küçükler, sözlerini şöyle sürdürdü: “Nakliye, pazarlama ve kesim konusunda problemlerle karşılaşan çiftçimiz yeni tesisle bu sorunlarını geride bırakacak ve para kazanmaya başlayacak. Yatırım yan sanayiyi de güçlendirecek. Süreç içerisinde tesiste 500 civarında Erzurumlu çalışabilecek. Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi'nde işlenmiş et ürünleri Dadaşların yeni markaları arasında yer alacak. Bölgemizin organik hayvanlarının kesimi ve işlenmesiyle elde edilecek olan kavurma ve sucuklar ise Anadolu ve Avrupa sofralarında yer alacak.”
Kaynak: İHA