Bozkırda Sahil Keyfi

KIRŞEHİR - Kırşehir'e bağlı Savcılı Büyükoba beldesinin Hirfanlı Baraj Gölü sahili, başta gurbetçiler olmak üzere tatilcilerin ilgisini çekiyor.

Savcılı Büyükoba Belediye Başkanı Münir Kozan, AA muhabirine yaptıı açıklamada, Hirfanlı Baraj Gölü'nün suya girilebilecek 65 kilometrelik kısmın beldelerinde olduğunu söyledi.

Ramazan Bayramı'nda büyük bir tatilci akını yaşadıklarını belirten Kozan, sadece bayram günlerinde yaklaşık 25 bin kişinin buradan faydalandığını vurguladı.

Kozan, göl sahilini en iyi şekilde düzenleyerek vatandaşların hizmetine sunduklarını ifade ederek, gurbetçilerin buraya büyük ilgi gösterdiğini, özellikle hafta sonlarında binlerce kişinin yüzmek için geldiğini belirtti.

Kozan, "Yılın yorgunluğu sadece deniz kıyılarında değil, göl sayesinde bozkırın ortasında da atılabiliyor. Özellikle hafta sonlarında gelenler, tehlike yaşamadan burada yüzebiliyorlar. Sahilimizi sürekli hazır halde tutuyoruz. Can yelekleri ve cankurtaranlarımızla halkın hizmetindeyiz. Yazın son günlerini değerlendirmek isteyenlere güzel bir ortam sunmaya çalışıyoruz" dedi.

-"Halk plajını genişletmeyi planlıyoruz"

Belediye Başkanı Kozan, yoğunluk nedeniyle halk plajını genişletmeyi planladıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Güzel bir havuz ve akuapark yapmayı hedefliyoruz. Sahili boydan boya ışıklandırmak için MEDAŞ'a müracaat ettik. 3 yıldır yapmalarını bekliyoruz. Denize gidemeyenler için burayı bir cazibe merkezi haline getirmek en büyük amacımız. Belediyemizin kaynakları yeterli olmuyor. Bu nedenle, Ankara'daki yetkililerden de destek ve katkı bekliyoruz."

Kaynak: AA