Adana'da Kazı Çalışmaları

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana’nın sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginliklerini gün ışığına çıkarmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in talimatlarıyla gerçekleştirilen kazı çalışmalarının akademik personel eşliğinde başarıyla sürdürüldüğünü söyledi.

Adana'da Kazı Çalışmaları
Vali Coş, Kozan ilçesinde bulunan ve yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çeken Anavarza Kalesi ve Antik Kenti’nde kurtarma kazısı yapıldığını belirtti.

Anavarza’daki kurtarma kazısı sonucunda, bölgedeki antik tiyatro ve anıtsal kapı olan Ala Kapı çevresinde bitki ve yüzey temizliğini yapıldığını kaydeden Vali Coş, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in destekleri ile Anavarza’da 2013 yılı kazı çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Ceyhan ilçesinde bulunan Sirkeli Höyüğü’ndeki kazı çalışmalarının da devam ettiğini ifade eden Vali Coş, Sirkeli Höyüğü’nde gerçekleştirilen kazı çalışmaları sonucunda bulunan 85 adet envanterlik eser ile 420 adet etütlük eserin Adana Müzesine kazandırıldığını söyledi.

Yine Ceyhan’da bulunan Tatarlı Höyüğü’nde de kazı çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Coş, “Tarih boyunca bir çok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan Çukurova Bölgesi’nin önemli illerinden olan Adanamızın, tarihi ve kültürel zenginliğimizi gün ışığına çıkararak, sahip olduğumuz değerleri geleceğe taşımak adına sürdürdüğümüz kazı çalışmalarına büyük önem veriyoruz. 2013 yılı kazı çalışmaları artan bir hızla sürüyor. Desteklerinden dolayı Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'e, teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA