Kars Belediye Başkanı İftar’da Basın Mensuplarıyla Buluştu

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, kente görev yapan basın mensupları ve STK’larla İftar yemeğinde bir araya geldi.

Kars Belediye Başkanı İftar’da Basın Mensuplarıyla Buluştu
Kars Öğretmenevi Salonu’nda düzenlenen iftar yemeğine eşi Nurhayat Bozkuş ile birlikte katılan Başkan Nevzat Bozkuş, kentte sık sık gündeme getirilen ‘Karayolları yolları yapıyor’ başlıklı haberlere de açıklık getirdi.

STK yöneticilerinin de hazır bulunduğu iftar yemeğinde konuşan Başkan Nevzat Bozkuş, Kars’taki son gelişmelerinin herkesin dikkatini çektiğini, 3,5 yıl yer altında yapılan çalışmaların bugün üst yapıda yapılan çalışmalarla ortaya çıktığını ve hangi kurum tarafından ne yapılıyorsa bunun Kars’a yapıldığını kaydetti.

Özellikle yanlı ve insanları yanıltmaya yönelik yapılan haberlerinin kamuoyunda itibar görmediğini, Karslıların kimin ne yaptığını çok iyi bildiğini ve belediye olarak Kars’ın gerçek anlamda önünü açtıklarını söyledi.

Düzenlenen iftar yemeğine STK’ların ve basın mensuplarının tamamının katılmasının kendisini mutlu ettiğini belirten Bozkuş, özellikle son günlerde sürekli gündeme getirilerek insanlar yanılmasına sebep olan “karayolları yolları yapıyor” başlıklı haberlere açıklık getirdi.

Bozkuş, Karayolları tarafından şehrin muhtelif giriş ve çıkış yollarının belediye adına yapıldığını ve parasını belediyenin verdiğine dikkat çekti.

Başkan Bozkuş, konuyla ilgili olarak özetle şunları söyledi:
“Biz Maliye Bakanlığı’ndan köprünün yapılması, üst geçidin yapılması, Ali Gaffar Okkan Bulvarı, Vali Hüseyin Atak Bulvarı, Paşaçayır yolu, bunlar karayollarının eskiden de kapsamında olduğu için, biz de dedik ki, bu paramızın karşılığında buna çözüm olarak sizin tekrar yetki alanınıza bu yolları devredelim. Bu şekilde yasal mevzuat noktasında hiçbir sorun olmadan, çözülmüş olur. Bu yazın da işin yüzde 20 noktasında da İsmail Aytemiz Bulvarını Sayın Bakanımıza 3 defa gündeme getirdim. Arkasından milletvekillerimiz destekledi. Ve o şekilde oldu. para bizim tarafımızdan temin edildikten sonra öbür taraf aktarıldı. Ve bu şekilde de yapıldı. Ha karayolları yapmış, ha başka bir müteahhit yapmış değişen bir şey yok. Ama bizim katkımızla oldu. Belediyenin katkısıyla oldu ve bu şekilde de gerçekleşti. Bunu kamuoyunun bilmesinde fayda görüyoruz. Çünkü siz bir şeyleri gündeme getirmediğiniz takdirde her hangi bir kurum gelipte sizin işinizi yapmaz. Çünkü neden kendi ödeneği var. Kendi ödeneğinde göre de düzenlediği, projesini hazırladığı yollar var. Ancak onlara bunların parası yetiyor. Bu anlam içerisinde kamuoyunun bu konu hakkında bilgi sahibi olmasında bence fayda var.”
Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, daha sonra STK temsilcileriyle Kars’ta yapılan çalışmaları değerlendirdi. STK temsilcileri ise belediye tarafından yürütülen projelerinin olumlu olduğunu, her konuda Başkan Bozkuş’a destek vereceklerini, Kars’ın yapılan çalışmalarla geçmiş yıllardaki kimliğine yeniden büründüğünü vurguladılar.

Geç saatlere kadar süren yemek sonrasında Başkan Bozkuş ve eşi Nurhayat Bozkuş, yemeğe katılan STK temsilcileri ve basın mensuplarını tek tek uğurladı.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un verdiği iftar yemeğinin ana konusu Kars oldu.
Kaynak: İHA