Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Sivas’ta

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Sivas’a geldi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Sivas’ta
Karayolu ile Sivas’ın Koyulhisar ilçesine gelen Bakan Yılmaz, Eğriçimen Yaylası’nda düzenlenen Koyulhisar Kültür ve Sanat Festivali'ne katıldı.

Festivalde konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Memleket baba gibidir. Sevmemek de olmaz, hizmetinde olmamak da olmaz. Sevmek ve hizmetinde olmak kişiyi yüceltir. Vatan sevgisi imandandır. Bu katılımınız vatan sevgisinin, memleket sevginizin en güzel örneğidir. Burayı görmek, onları ziyaret etmek, buraya gelmek dostu akrabayı ziyaret etmek bizler için vazifedir” dedi.

"İnsan yaşadığı yere benzer. İnsanlar ise en çok da kendine benzeyeni sever. Birbirimizi seveceğiz. Biz birbirimizi seveceğiz, hep birlikte cennete gideceğiz. Bir ve beraber oldukça ülke olarak aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. İnsanların hayırlısı insanlara faydalı olandır" diyen Bakan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Halka hizmet hakka hizmettir. Hayırlı iş yaptığımız zaman desteklemenizi, hatalı iş yaptığımızda da uyarmanızı bekliyoruz. İyiliği teşvik edeceğiz, kötülüktense uzak duracağız çünkü insan en temel değerdir. Ne inciteceğiz ne de incineceğiz ama milyonda bir de olsa incinsen de incitme. Hacı Bektaş-ı Veli de bunu söyler. Biz diyoruz ki insan Allah’ın halifesidir. Dolayısıyla insanı incitirsen Allah’ı incitmiş olursun. İnsanı incitmeyeceğiz. İncittiğin kimseyi Allah seviyorsa o zaman korkman lazım. İnsan düşünceden ibarettir, gerisi et ve kemiktir. Gül düşünürsek gülistan oluruz. Diken düşünürsek dikenlik oluruz. İnşallah hep gül düşüneceğiz, gül yetiştireceğiz, ülkemizi gülistan yapacağız. Yani ülkemizi gül bahçesine çevireceğiz. Barış diyeceğiz, barış isteyeceğiz, bu coğrafyaya, bu ülkeye barışı hep beraber getireceğiz. Milletimizden vekalet alırken verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz. Biz hiçbir zaman yapamayacaklarımızı vadetmedik. Vadettiklerimizi ise halkımızla birlikte takip ediyoruz. Biliyoruz ki yapamayacağımız şeylerin sözünü vermek bizim için büyük vebal.”

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili MalikEcder Özdemir’in hükümeti eleştiren konuşmasına tepki gösteren Bakan Yılmaz, “Zaman az, yapılacak iş çok. Bu ülkeyi 21. Yüzyıla 75 milyon ile birlikte bir bilerek kardeşçe hizmet edeceğiz. Malik Ecder Özdemir diyor ki, 'Yüzde 50'nin oyunu aldınız, geri kalan yüzde elliyi neden ihmal ediyorsunuz?' Yüzde 50'nin oyunu aldık ama yüzde 100'e hizmet ediyoruz. Iğdır’dan milletvekili çıkardık mı çıkarmadık. Iğdır’a havaalanı yaptık. Hakkari’den milletvekili çıkardık mı, çıkarmadık. Hakkari’ye, Yüksekova’ya havaalanı yapıyor muyuz? Yapıyoruz. Demek ki yüzde 100'e hizmet götürüyoruz. Bir tek insan Allah'ın yeryüzündeki halifesidir. Ola ki Allah o kulu seviyor ise vay o zaman bizim bu halimize. Biz zaten her zaman söylüyoruz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Bölmek sizden, bütünlemek bizden. Kırmak sizden, yapmak bizden. Dağıtmak sizden, toplamak bizden. Kırgınlık sizden, gönül almak bizden çünkü biliyoruz ki biz birlikte güzeliz. Türkiye bütün renkleriyle güzel. İnsan kendisine benzeyen çevreyi görse bu dünya yaşanmaz hale gelir. Dolayısıyla bu Türkiye’nin ve dünyanın güzelliği farklı renkleri, farklı dilleri bir arada görebilmektir. Yapmak zor, yıkmak kolay. Biz yapmak için, hizmet için fırsat ararken, bazıları kavga için, fitne için, yıkmak için bahane ve fırsat aramakta. Onun için biz yapanlardanız. Yıkanları da milletimize havale ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Zulme karşı olduklarını belirten Yılmaz, “Bizler zulmü alkışlamayacağız. Zalimi asla sevmeyeceğiz. Hele hak namına haksızlığa asla tapmayacağız. Bizim bu dünyada yaptığımız budur. Mısır'da mağdur olan kim? Üzerlerine ateş açılan kim? Ölenler kim? Mısır halkı. İşte biz mağdurun, mazlumun yanındayız. Zalimin yanında olmadık. Suriye de nasıl? Suriye de de uçaklarla füzelerle halkına saldıran bir insan var. Kimileri bunu yanında kimileri de ölenlerin, mağdurların, ülkesinden başka ülkelere sığınmak zorunda kalanların yanında. Biz bu yolda yalnız kalsak da hakkı söylemeye devam edeceğiz. Biz de haksızlık karşısında susmayacağız. Biz yalnız da kalsak doğruyu söylemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Bakan Yılmaz, festivalde düzenlenen bal yarışmasında dereceye girenlerin ödüllerini verdikten sonra Doğanşar ilçesine hareket etti.
Kaynak: İHA