Roman Vatandaşlar İçin Yeni Evler Yapılacak

EDİRNE - Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, ''Kentsel dönüşüm kapsamında Roman vatandaşlarımıza, evlerinin olduğu yerde yeni ev yapılarak kendilerine verilecek" dedi.

Sedefçi, Edirne Belediyesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Menzilahir ve Kemikçiler mahallelerinin kentsel dönüşüme dahil edilmesi için yoğun emek harcadıklarını söyledi.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne davet için Ankara'ya gittiğinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü ve kentsel dönüşüm konusunda destek istediğini anlatan Sedefçi, şunları kaydetti:

''Başbakanımıza gittiğimizde konuyu arz ettim, ondan destek istedim. Geçen hafta Bakanlar Kurulu'nda Menzilahir Mahallesi'nin afet bölgesi ilan edilerek kentsel dönüşümün resmileştirilmesi yapıldı. Şu anda burası bin 100 konutu kapsıyor, daha önce 800 civarında konut sayısı vardı. Şu an alan büyütüldü, toplam 110 dönüm alana yayıldı. En son alınan Bakanlar Kurulu kararıyla koordinatlar belirlendi. Bu alanda yerinde dönüşüm yapılacak. Bizim Roman kardeşlerimizi, mahallesinden alıp başka bölgelere aktarma gibi bir hesabımız yok. Kentsel dönüşüm kapsamında Roman vatandaşlarımıza, evlerinin olduğu yerde yeni ev yapılarak kendilerine verilecek. Herkesin evinin olduğu yerde yeni ev yapılarak kendilerine verilecek. Gecekondunun sahiplerine pay verilecek. Tapulu mal sahiplerine daha fazla pay verilecek."

Sedefçi, inşaatın etap halinde yapılacağını dile getirerek, "Belki 3-4 etapta yapacağız inşaatı. Bin kişiyi evlerinden kiraya çıkartmak yerine 100 kişilik bir bölümünü alıp kiraya çıkartıp kirasını ödeyerek devletten bu katkıyı sağlayarak konutları yapmayı planlıyoruz'' dedi.

Edirne'de 5 bölgeye yer altı çöp konteynerleri yerleştirileceğini ifade eden Sedefçi, böylece çöp konteynerlerinin neden olduğu çirkin görüntünün önüne geçileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA