Gece Karanlığında Doğa Yürüyüşü

KAYSERİ - SERCAN KÜÇÜKŞAHİN - Kayseri'de doğa tutkunları, sıcak hava dolayısıyla doğa yürüyüşlerini gece saatlerinde yapıyor.

Kentteki doğa severlerin bir araya gelerek kurduğu Dipi Dağcılık Kulübü'nün üyeleri, gece Ali Dağı'nda doğa yürüyüşü yapıyor.Kadın, erkek ve çocuklardan oluşan üyeler, zifiri karanlıkta ulaştıkları zirvede, sucuk ekmek yiyor, saz çalıp türkü söylüyor.

Bacağındaki sakatlığa rağmen doğa tutkusundan vazgeçmeyen Avukat Mustafa Kılıçarslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 5 yıldır doğa yürüyüşü yaptığını söyledi.

Doğa yürüyüşleri sayesinde yeni insanlarla tanıştığını anlatan Kılıçarslan, şöyle konuştu:

"Kayseri'de Ali Dağı gibi hemen yanıbaşımızda, büyük bir şansımız var. Çok güzel bir yürüyüş alanı, bizleri zorluyor ama iyi oluyor. İnternet üzerinden iletişim kurduğumuz arkadaşlarla buluşup yürüyüşe çıkıyoruz. Sıcak hava ve ramazan dolayısıyla yürüyüşleri gece yapıyoruz. Gece 23.00 sıralarında doğa yürüyüşüne başlıyoruz. Dağın zirvesine yaklaşmamız 1,5 saati buluyor. Yürüyüşe eşlerimiz ve çocuklarımız da katılıyor. Gece ateşimizi yakıp sucuk ekmeklerimizi pişiriyoruz. Ayrıca saz çalıp türkü söyleyip eğlenceli vakit geçiriyoruz."

Bünyan Dostları Grubu Başkanı Okan Cingi ise Dipi Dağcılık Kulübü ile doğa tutkunları için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Özellikle çocuklara doğa sevgisini aşılamaya çalıştıklarını ifade eden Cingi, "Tüm doğa tutkunlarını Ali Dağı'na davet ediyoruz. Gece de doğa yürüyüşü yapmak çok zevkli. Zirveye doğru yaklaştığımızda doğa tutkunlarını inanılmaz güzel bir manzara karşılıyor" dedi.

Nuray Karakaya da 10 yaşından bu yana dağlara çıktığını belirterek, "Doğayı ve yürüyüşü çok seviyorum. Grubumuzda çok fazla çocuk var. Çocukların bilgisayar başında olmak yerine doğayı tercih etmeleri örnek bir davranış" ifadesini kullandı.

Bahardan bu yana doğa yürüyüşlerine katıldığını anlatan Elif Yılmaz ise doğa yürüyüşlerinin bir tutku haline geldiğini söyledi.

Yılmaz, "Özelikle ev hanımlarının bu yürüyüşlere katılması gerektiğini düşünüyorum. Dizlerimde bazı hastalıklar vardı, bu yürüyüşlerle bunlardan kurtuldum. Sıcaktan dolayı gece yürüyoruz ve çok daha keyifli geçiyor" dedi.

Kaynak: AA