AK Parti Temmuz Ayı Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, Gezi olaylarının, AK Parti’ye yapılmış bir post model darbe girişimi olduğunu savundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, ise AK Parti’nin tam bağımsız bir Türkiye oluşturmaya çalıştığını söyledi.

AK Parti Antalya il teşkilatı Temmuz ayı Danışma Meclisi Toplantısında Türkiye gündemi ve yerel seçimler tartışıldı. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcıları ve Antalya Milletvekilleri Mevlüt Çavuşoğlu, Menderes Türel, Antalya Milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enç, Hüseyin Samani, AK Parti Antalya İl başkanı Mustafa Köse ve partililer katıldı.

Toplantıda konuşma yapan AK Parti Genel Başkan yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel Türkiye’de siyasetin ısınmaya başladığını söyledi.

Önümüzde yerel seçimler olduğunu ifade eden Türel, on dört yıl önce bu günleri işaret ederken koyulmuş hedeflere ulaşılabileceğine kimsenin inanmadığını ifade eden Türel, “Hiçbir hedefi kendimiz için yeterli görmüyoruz. Onun için hedef 2023 ve hedef 2071 diyoruz” dedi.

Geçtiğimiz hafta Şırnak’ta havalimanı açılışına katıldıklarını hatırlatan Türel, “AK Parti iktidar olduğu zaman Türkiye’de havalimanı sayısı 24’dü, bugün itibari ile sayı 56’ya ulaştı. Bir bağımsız anket kuruluşu tarafından yeni bir anketin açıklandı. Türkiye’de daha başarılı belediye başkanları sırasında hep AK Partili belediyeler var. Sondan başa doğru baktığında hep CHP’li, MHP’li belediyeler var. Türkiye’nin 24 yöresinde halkın memnuniyetine neden olur iken muhalefet belediyeler tarafından bu görülmüyor. Muhalefet belediyelerin olduğu yerlere gittiğimizde hep yakınıyorlar. Siyasi taraf olarak baktığımızda sevinmemiz lazım, ama hayıflanıyoruz. 2014 seçimlerinde AK Parti belediyeciliği ile tanışmayan belediyeleri de AK Parti belediyeleri ile tanıştıracağız. AK Parti siyaseti içerisinde kendisi için değil millet için siyaset yapmak var. Bizim anlayışımız millete hizmettir, kişilere hizmet değildir. 2 gün önce yeni bir anket açıklandı yüzde 50’nin altına 2011 Haziran seçimlerinden sonra hiçbir zaman inmedi” şeklinde konuştu.

GEZİ OLAYLARI AK PARTİYE YAPILMIŞ POST MODEL DARBE GİRİŞİMİDİR
Bir takım grupların sandıkta başaramadıklarını sokakta başarmaya çalıştıklarını kaydeden Türel şöyle konuştu:
“Gezi olayları bunun ürünüdür. Gezi olayları 3-5 ağacı korumaktan ibaret masum bir çevre olayı değildir, AK Parti’ye yapılmış bir post model darbe girişimidir. Maalesef özellikle seçim kampanyaları döneminde iftira kampanyaları inanılmaz boyutlara çıkıyor ve bu da bazen vatandaşın kafasını da karıştırıyor. Bu iftiracılara da gereken dersi sandıktan önce sokakta, ev toplantılarında vereceğiz. Bize ancak iftira ile bulaşmaya çalışan muhalefet bu sonuca ulaşamayacak. Önümüzde önemli bir seçim süreci var. Bu seçim süreci içerisinde aday adaylığı rekabeti her zaman olduğu gibi yaşanacaktır. Aday adaylığı yarışı partimizin büyümesi ve partimizin oy alması yönünde girişimdir. Bu rekabeti en iyi şekilde yaşayacağız. Biz aday konusunda en iyiyi değil, en uygunu seçiyoruz.”

Zaman zaman muhalefet eleştirilerinde AK Parti aday adayları arasında husumet ve küslük olduğu söylemlerine rastlandığını ifade eden Türel, “Bizim aday adaylarımız arasında sanki bir husumet küslük varmış gibi bir hava yaratmaya çalışıyorlar. Çok arasınlar bulamayacaklar. Biz onlara gülüp geçiyoruz. Onlara kargalar bile gülüyor” dedi.

Antalya’da yerel seçimlerden sonra AK belediyeciliğin gelmesinin ve Antalya’nın her yerinde hizmet etmesinin Antalyalıların kazancı olacağını söyleyen Türel, “Yerel yöneticiliğin biz AK Parti olarak ustasıyız. Başımızda büyük usta, bizler de Antalya’da gönül vermiş olan o büyük ustanın mesai arkadaşları olarak hep birlikte hak ettiği yerlere getireceğiz. Gece gündüz çalışacağız.”

TAM BAĞIMSIZ BİR TÜRKİYE OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ
Son iki-üç ay içerisinde Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, ise ülke üzerinde bir takım oyunların oynandığını kaydetti.

Güçlü bir ülke olarak yurtta sulh, cihanda sulh ilkesine tamamen uyarak, başkalarına teslim olmayan bir Türkiye ortaya çıktığını kaydeden Çavuşoğlu, “Çözüm süreci de dahil ve bunlardan kurtulmaya çalışan Türkiye karşısında oynanan oyunları gördünüz. Teşkilatlarımız içerden ve dışarıdan oyunları bozdular. Antalya’da özellikle göstermiş olduğunuz dirayet tüm Türkiye’ye örnek olmuştur. Bu süreçte gördük ki AK Parti’ye saldıranların, Başbakanı diktatör yada otokratik bir lider gibi göstermeye çalışanların aslında demokrasi ile, insan hakları ile, sosyal devlet anlayışı, barış veya çevre ile hiçbir ilginsin olmadığını her kes gördü. Biz tam bağımsız bir Türkiye oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

Yıllardır tam bağımsız bir Türkiye sloganı ile yola çıktık iddiası ile sokaklara çıkanları ‘çakma solcular’ ve ‘çakma milliyetçiler’ olarak adlandıran Çavuşoğlu şöyle konuştu:

“Bizim gerçek milliyetçilere ve gerçek sosyal demokratlara lafımız yok. Hani sizin sloganınız oydu, bağımsız bir Türkiye. Hani dışarıdan müdahaleleri, dışarıya bağımlı olmayı eleştiriyordunuz. İstedikleri taleplere baktığımız zaman köprü yapmayın, yol yapmayın, hava alanı yapmayın, kanal İstanbul yapmayın, onu yapmayın, bunu yapmayın. Son zamanlardaki olaylar gösterdi ki CNN, BBC, Russia Today gibi televizyon ve birçok gazetelerin de aslında demokrasi, insan hakları ve diğer konularda her hangi bir standardının olmadığını, ikiyüzlü olduklarını ve her zaman olduğu gibi çifte standart içerisinde olduğunu da gördük.”

Mısırdaki olayları hatırlatan Çavuşoğlu konuşmalarını şöyle sürdürdü:
“Bu kadar demokrasiye inanıyorsanız bugün Mısır’daki darbeye darbe derdiniz ve Mısır’daki askeri rejimin katlettiği insanlara karşı eğer içinizde insani bir duygu varsa bu katliama dur dediniz. Bugün en dikta rejimi ile yönetilen ülkelerin liderleri bile Türkiye’ye bu süetçe diyalog, demokrasi gibi dersler vermeye çalıştılar. Tam bir trajikomik tablo sergilediler. Bundan sonra bu uluslar arası örgütlerin de her hangi bir ülkeye, başta doğu Avrupa ülkeleri olmak üzere Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Ermenistan ve Moldova gibi demokraside istediğimiz düzeye gelmeyen ülkeye bile ders vermeye hakları yoktur. İnandırıcılıklarını kaybetmişlerdir.”

AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse de bir takım manipulatif anketlerle AK Parti’nin Antalya’da birinci olmadığını göstermeye çalıştıklarını belirtti.

Özellikle bu süreçte dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Köse “Bizim bizden başka rakibimiz yok. Her ilçede bir Recep Tayyip Erdoğan çıkara bilirsek, başarılı olmamamız için bir sebep yok. Milletin gönlündeki adayları tespit edip ondan sonra doğru adaylarla çalışacağız. Önemli olan isimler değil, önemli olan partinin kazanması. Antalya ve Türkiye’nin kazanması” dedi.

Büyükşehir yasasına da değinen Köse “Yeni bir büyükşehir yasası getirdik. Antalya yeni büyükşehir yasasından en fazla fayda gören il. Ne asfaltsız ne susuz bir mahallemiz kalmamış olacak. Büyükşehir yasası çok büyük avantajlar getirmiş olacak. Bu cesaret işi” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı şekilde devam etti.
Kaynak: İHA