Karadeniz Uygulama ve Araştırma Merkezi Hizmet Binası Açıldı

TRABZON - Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Karadeniz Uygulama ve Araştırma Merkezi hizmet binası Çarşıbaşı ilçesinde açıldı.

Açılışa, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, AK Parti İl Başkanı Adnan Günnar ile ilçe belediye başkanları, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kızılcık, burada yaptığı konuşmada, eğitim alanında yapılacak yatırım ve hizmetlere devlet olarak her türlü desteği verdiklerini belirterek, "Ülkemizin daha gelişmiş, müreffeh seviyelere çıkabilmesi adına eğitim olmazsa olmazdır. Eğitim alanında yapılan her türlü yatırım Trabzon'un eğitim seviyesini üst noktalara taşıyacaktır" dedi.

Balta ise merkezin ilçeye hayırlı olması temennisinde bulunarak, hizmet binasının Trabzon'da olmasının, Trabzon-Erzurum kardeşliğinin göstergesi olduğunu ifade etti.

Özak, Erzurum ve Trabzon'un iki kardeş üniversitesinin ortaklığında çok güzel hizmetler yapıldığını vurguladı.

Koçak, üniversitelerin bölgenin sorunlarını çözme yönünde sorumlu kurumlardan biri olduğuna dikkati çekerek, KTÜ ile Atatürk Üniversitesinin hep beraber hareket ederek bölgeye fayda kazandıracağını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından merkezin açılışı gerçekleştirildi ve katkı verenlere plaket takdim edildi.

Kaynak: AA