Sağlık-sen Genel Başkanı Memiş Siirt'te

Memur Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı Sağlık-Sen Siirt Şubesi, Başur Atatürk Dinlenme Tesisleri'nde üyelerine piknik düzenledi.

Sağlık-sen Genel Başkanı Memiş Siirt'te
Sendikacılığı çağı kurtarmanın eğilimi olarak gördüklerini ifade eden Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Memur Sen’in dün bu ülkenin bankalarını boşaltanlara karşı nasıl durduğunu bu milletin çok iyi bildiğini söyledi.

Çözüm süreci ile İstanbul Taksim’de yaşanan olaylara da değiren Genel Başkan Memiş, "Milletimiz, bu ülkenin bankalarını nasıl boşaltıldığını çok iyi biliyor. Çözüm süreci içinde olacağımızı milletimize söyledik. Bu sorunun çözümü noktasında da üzerimize düşeni yapmaya da hazırız. Bizim temennimiz terörün bitmesi noktasında helalleşme dönemi ve kardeşlik döneminin başlamasıdır. Malum, son dönemde Türkiye’de çok olumlu gelişmeler yaşandı, üçüncü köprünün yapılması birilerini kuşkulandırdı, Kanal İstanbul gibi büyük bir projenin hayata geçirilecek olması İngilizleri rahatsız ediyor. 54 yıl sonra IMF’ye borcumuz bitti, Ortadoğu’da söz sahibi olmamız elbette birilerini rahatsız etti. Çünkü güçlü bir Türkiye’yi istemezler. O nedende geçen haftalarda birileri düğmeye bastı, birileri bu ülkede sağduyu milletimizin birliği ve beraberliği için çözüm sürecinin başlatıldığı bir dönemde 15 ağacı korumak için bir eylem başlattı. Elbette eylemler en demokratik haktır, demokrasinin olduğu yerlerde bu tür eylemler olacaktır. Ancak, eğer siz bu tepkilerin dozajını artırırsanız, farklı noktaya çekip milletin malını gasp ederseniz, kusura bakmayın sizin yapmış olduğunuz bu hareket millete ihanet hareketidir. Başka şey değildir. Siz ne yaparsanız bu milletin kardeşlik, birlik ve beraberliğini bozamazsınız, çünkü bu millet bu oyuna gelmeyecektir” dedi

Piknikte bir açıklama yapan Sağlık-Sen Siirt Şube Başkanı Vesim Eviz, Türkiye genelinde olduğu gibi Siirt genelinde de tek yetkili sendika olduklarını ifade etti.

Eviz, “Bundan 18 yıl önce 9 Haziran 1995 yılında merhum Mehmet Akif İnan ve arkadaşlarının kurduğu Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Sağlık-Sen, hizmet sendikacılığı misyonu altında çalışmalarını dün olduğu gibi bugün de sündürüyor. Akif İnan’ın kurduğu erdemliler harekatı aynı zamanda gününden beri akil insanlar harekatıdır. Memur-Sen’in her bir ferdi, her bir üyesi akil insandır. Bizler her zaman akil davranarak, toplumlun değerlerine sahip çıkacak ve milletin yanında yer alacağız” diye konuştu

Konuşmaların ardından yemek ikramı yapıldı. Etkinliğe, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, AK Parti Siirt İl Başkanı Ali İlbaş, Memur-Sen Siirt Temsilcisi Beşir Özyeşil ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.

Kaynak: İHA