Türkiye’nin İkinci Büyük Kulesi Turhal’da Hizmete Açılacak

Tokat’ın Turhal ilçesinin Belediye Başkanı Ali Gözen, ilçelerinde yapımı tamamlanmak üzere olan Turhal Kule’nin, Ankara’daki Atakule’den sonra Türkiye’nin en büyük kulesi olma özelliğini taşıdığını söyledi.

Türkiye’nin İkinci Büyük Kulesi Turhal’da Hizmete Açılacak
Eskişehir’de düzenlenen ‘Tokat Tanıtım Günleri’ etkinliğine katılan Gözen, Türkiye’nin ikinci büyük kulesinin açılışını 1 aya kadar yapacaklarını müjdesini vererek, “Şuanda Turhal’da yapmış olduğumuz bu kulenin yüksekliği 65 metredir. Kuleyi, altında büyük bir alışveriş merkezi, büyük bir lokanta, iki tane düğün salonu ve üst tarafını da 250 metrekarelik döner kule olarak inşa ettik. Bunu Turhal Belediyesi’nden hiçbir para çıkarmadan yapmamız da ayrı bir özelliktir. Biliyorsunuz ülkemizde yap-işlet veya kat karşılığı yöntemleri var. Biz burayı kat karşılığı yöntemiyle ilçe halkına kazandırmış olduk. 1 ay içerisinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor. Türkiye’nin ikinci büyük kulesine Turhal halkıyla birlikte çıkıp, ilçeyi yüksekten seyretmenin keyfini hep birlikte yaşayacağız” dedi.

Kuleyi yapmadan önce Anadolu’da böyle bir şey olur mu, olmaz mı diye çok düşündüklerini aktaran Gözen, Turhal’ın prestije, tanınırlığa ve böyle bir hizmete ihtiyacı olduğu için yapmaya karar verdiklerini kaydetti.

Gözen, Türkiye’nin en büyük kulesi olma özelliğini taşıyan Atakule ile kendi kulelerini de kıyaslayarak, “Projeye başlarken onlardan etkilendik. Çünkü Anadolu’da teknik eleman bulma şansımız yoktu ve Atakule’yi örnek aldık. Atakule’nin bizden tek farkı biraz daha uzun olması, bildiğim kadarıyla onların da alanı 250 metrekare, ama onların taban alanında biraz büyüklük var. Bizim kulemiz ile Atakule arasındaki fark bu. Diğer özellikler iki kulede de aynıdır” diye konuştu.

Son olarak Eskişehir’deki ‘Tokat Tanıtım Günleri’ni de değerlendiren Gözen, şöyle devam etti:
“Biz Tokat’ı zaman zaman İstanbul’a, zaman zaman Ankara’ya, bu seferde Tokat dernekleri başkanları bizi ziyaret etti ve sizi Eskişehir’de görmek istiyoruz, bizim orada varlığımız çok dediler. Bizde onları mahcup etmedik ve hep birlikte buraya geldik. Tokat kültürünü, Tokat yemeklerini, Tokat örf ve adetlerini, Tokat geleneklerini, Tokat turizmini elimizden geldiği, dilimizin döndüğü kadar anlatmaya gayret edeceğiz. Eskişehir’de ilginin büyük olduğunu gördük. Eskişehir’deki hemşehrilerime de teşekkür ediyorum.”
Öte yandan, Espark Alışveriş Merkezi yanındaki fuar alanında kurulan çadırda, Tokat’ın yöresel kıyafetlerinin, yemeklerinin, kültürünün sergilendiği etkinliğin 9 Haziran Pazar gününe kadar gezilebileceği bildirildi.

Kaynak: İHA