Fazıl Say Sahnede Tava Çalarak, 'Gezi Parkı' Eylemine Destek Verdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Nazım Hikmet'i anma konserinde, sahneye çıkan ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, konserin sonunda sahnede tava çalarak Taksim Gezi Parkı'ndaki eyleme destek verdi.

Fazıl Say Sahnede Tava Çalarak, 'Gezi Parkı' Eylemine Destek Verdi
Tavalı protestoya, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı.

Nazım Hikmet’in 50. ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında ünlü sanatçı Fazıl Say, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen konserde sahne aldı. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki konserde solist Serenad Bağcan, Say’a sesiyle eşlik etti.

Fazıl Say, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da izlediği konserin açılışını İstiklal Marşı ile yaptı. Nazım Hikmet’in Türkiye için çok büyük önem taşıdığını ifade eden Say, böyle bir anma etkinliği düzenlediği için Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’na teşekkür etti. Son 7-8 gündür her sabah yeni umutlarla uyandığını dile getiren Say, “Bunu bizlere yaşatanlara teşekkür ediyoruz. Baskılara ve her türlü zulme dayanmak zorundayız” diye konuştu.

Hatay’daki gösteriler sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in artık bir halk kahramanı olduğunu söyleyen sanatçı, “Ses” isimli şarkısını da onun için çaldı.

Konserde Nazım Hikmet’in yanı sıra Can Yücel, Orhan Veli, Cemal Süreyya ve Metin Altınok’un şiirlerinden bestelediği şarkıları Serenad Bağcan ile birlikte sunan Fazıl Say, konserin sonunda Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemcilere destek için, sahnede 'tava' çaldı. İzleyiciler de Say'ı, alkışlarla destekledi. Sanatçının daveti üzerine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da tava çalma eylemine katıldı.

Konser, “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganlarıyla son buldu.
Kaynak: İHA