11. Uluslararası Data Zarflama Analizi Konferansı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi İstatistik Bölümlerinin ortaklaşa düzenlediği, “11th International Conference on Data Envelopment Analysis (11. Uluslararası Data Zarflama Analizi Konferansı)” başlıklı sempozyum, OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

11. Uluslararası Data Zarflama Analizi Konferansı
Sempozyuma; Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut Aydın, dekanlar ve çeşitli ülkelerden araştırmacılar katıldı.

Samsun’un tanıtımını içeren video sunumu ile başlayan sempozyum, Valerie Özkan (piyano) ve Mehmet Ağar (çello) tarafından verilen müzik dinletisi ile başladı.

Sempozyumda konuşan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Bal, “Bizler bu sempozyumun organize edilmesi için çok çalıştık. Bu süreçte bize destek olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi Rektörlerine ve emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Umarım sempozyumumuz verimli geçer” dedi.

Organizasyon Komitesi adına konuşma yapan, Temple Üniversitesi öğretim Üyesi Rajiv Banker, “Bizleri ağırlayan Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne çok teşekkür ediyorum. 35 farklı ülkeden katılımcının katıldığı, bu güzel ülkenizde düzenlenen sempozyuma davet ettiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Sizleri Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Akan ve Ünivesitemiz adına kalbi duygularımla selamlıyor ve hoş geldiniz diyorum” diyerek konuşmasına başlayan Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut Aydın, “Böyle bir organizasyonda sizleri ağırlamaktan gurur duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi’ne bu organizasyonlarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Bu sempozyum, kamu ve özel sektörde performans yönetimi için kullanılan data zarf analizi ile ilgilenen araştırmacıları bir araya getiriyor. İnanıyorum ki konuyla ilgili olarak güzel ve faydalı sonuçlar elde edeceksiniz” diye konuştu.

Vali Yardımcısı Hakan Kubalı ise, “Samsun, Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinin ilk adımının atıldığı bir şehirdir. Samsun’un diğer önemli özelliği ise Ondokuz Mayıs Üniversitesi’dir. Fakat OMÜ sadece Samsun’un değil, Türkiye’nin onurudur” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından sempozyumun ödül törenine geçildi. DEA Organizasyon Komitesi adına Prof. Dr. Rajiv Banker tarafından, Prof. Dr. R. Fane’e, “William W. Cooper Ödülü” verildi.

Törenin ardından oturumlar bölümüne geçildi. Sempozyum 3 gün boyunca devam edecek.
Kaynak: İHA