Diyarbakır Valisi Kıraç'tan 4 İlçeye Ziyaret

DİYARBAKIR - Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, İl Özel İdare bütçesinden aktarılan kaynakları etkin şekilde kullanarak, hizmet bekleyen ilçe ve köylere en iyi hizmeti götüreceklerini söyledi.

Kıraç, beraberinde Vali Yardımcısı Mehmet Yiğit, İl Emniyet Müdürü Recep Güven, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hilmi Atabay ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Akyol ile Kulp, Lice, Hani ve Kocaköy ilçelerini ziyaret ederek yürütülen çalışmalarla ilgili brifing aldı.

İlk olarak daha önce kaymakam olarak görev yaptığı Kulp ilçesini ziyaret eden Vali Kıraç, kaymakamlık binası önünde vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılandı.Köy muhtarları ile bir süre sohbet eden Vali Kıraç daha sonra Kaymakam Mehmet Maraşlı ile görüştü.

Kıraç, ilçede devam eden yol ve içme suyu çalışmalarının hızlandırılması talimatını verdi. Okul öncesi eğitimin önemine değinen Kıraç, "3-6 yaş arasında edinilen yeteneklerden hayat boyu istifade ediliyor. Dolayısıyla okul öncesi eğitim oranın azami seviyeye çıkarılması için gerekli çalışmalar yapılmalıdır" dedi.

Kulp Belediye Başkanı Mehmet Nesim Şimşek'i ziyaret eden Vali Kıraç, Lice ilçesine geçti. Kaymakam Özer Özbek, kurum amirleri, köy muhtarları ve vatandaşlarca karşılanan Kıraç, muhtar ve vatandaşların sorunlarını dinledi.

Kaymakam Özbek'ten ilçede yürütülen çalışmalarla ilgili brifing alan Vali Kıraç, Hani ilçesine geçti.

Hani Kaymakamı İsmail Şanlı'dan brifing alan Kıraç, ilçede özellikle içme suyu yetersiz olan köylere ivedilikle kapsamlı bir şebeke çalışması yapılması talimatını verdi.

Hani Belediye Başkanı Abdurrahman Zorlu'yu da ziyaret eden Vali Kıraç daha sonra Kocaköy İlçesini ziyaret ederek Kaymakam Ferhat Sinanoğlu ile görüştü.

Yaklaşan Ramazan ayı öncesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca gerçekleştirilecek yardımlar için hazırlıkların tamamlanması gerekitğini belirten Kıraç, köy yollarına yönelik asfalt çalışması, içme suyu tesisinin geliştirilmesi, eğitim ve sağlık alt yapısının iyileştirilmesi çalışmalarının hız kesmeden devam ettirilmesi gerektiğini vurguladı.

Kocaköy Belediye Başkanı Remzi Çallı'yı da ziyaret eden Vali Kıraç, ilçe ziyaretlerinin sonunda yaptığı açıklamada, "İl Özel İdare bütçesinden aktarılan kaynakları etkin şekilde kullanarak, hizmet bekleyen ilçe ve köylere en iyi hizmeti götüreceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA