Bayraklı'daki Erzurumlular Lokallerine Kavuştu

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bayraklı Erzurumlular Kültür Sosyal ve Dayanışma Derneği’nin Refik Şevket İnce Mahallesi’ndeki lokalinin açılışını gerçekleştirdi.

Bayraklı'daki Erzurumlular Lokallerine Kavuştu
Başkan Karabağ’ı dernek adına yönetim kurulu başkanı Murat Koca karşıladı. Kalabalık bir misafir topluluğunun alkışları arasında açılışa gelen Başkan Karabağ davetlilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Kendisini küçük bir Erzurum belediye başkanı olarak gördüğünü dile getiren Karabağ’ın bu ilgisi de Erzurumluların sevgisi ve ilgisiyle pekişiyor.

Refik Şevket İnce Mahallesi’ndeki lokal açılışı saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin sunulmasının ardından başkan Murat Koca söz aldı. Misafirlerine teker teker hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan Murat Koca, Başkan Karabağ ve Bayraklı Belediyesi’ne gerek açılış gerekse lokalin hazırlanmasında yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ederek plâket takdim etti.

“KÜÇÜK BİR ERZURUM BELEDİYE BAŞKANIYIM”
Açılışta söz alarak sahneye çıkan Başkan Karabağ, Bayraklı’daki Erzurumluların nüfuslarının hayli yüksek olması nedeniyle kendisini Erzurum Belediye Başkanı olarak da gördüğünü ifade etti.

Karabağ, “Erzurum’un Olur, Tortum, Narman, Aşkale, Hınıs, Oltu, Şenkaya, İspir ve bunun gibi ilçelerine ait yöre derneklerine Bayraklı Belediyesi olarak çok yakınız. Kuruluşumuzla birlikte tüm derneklerle yakın ilişki içerisinde olsak da Erzurumlulara hep daha yakın olduğum söylenir. Bunun birçok sebebi var. Bunlardan ilki Kurtuluş Savaşı’nın Erzurumlulara güvenerek bu ilden başlatması bana her zaman Atatürk’ün bir bildiği vardı dedirtti. Ne zaman bir Erzurum Derneği’ne ziyaret etsem Türk Bayrağı ve Atatürk posterini başköşede bulurum. Bu yüzden kız misafirhanemizin adını kahraman Türk kadını Nene Hatun koyduk” dedi.

Konuşmalarının ardından Başkan Karabağ misafirlerle birlikte kurdeleyi keserek lokalin açılışını gerçekleştirdi. Açılışı gerçekleşen lokalde bir süre vakit geçiren Karabağ, “Tüm Erzurumlulara hayırlısı olsun” dedi.

Kaynak: İHA