Kemer’in Tehlikeli Atıkları Gatab’ın Kontrolünde Toplanıyor

Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB), Kemer bölgesindeki turistik tesislerde tehlikeli atıkların çevreye zarar vermeden taşınması ve bertaraf edilmesi organizasyonunu üstleniyor.

Kemer’in Tehlikeli Atıkları Gatab’ın Kontrolünde Toplanıyor
GATAB Meclisi tarafından alınan kararla hizmet bölgesindeki turistik tesislerde biriken tehlikeli atıkların çevreye verebileceği zararı ortadan kaldırmak amacıyla başlatılan çalışmaya Kemer’deki oteller büyük destek veriyor. GATAB Meclisi’nin aldığı karara göre, GATAB’ın hizmet alanında bulunan turistik tesislerde biriken insan sağlığı, hava veya su kalitesi üzerinde risk teşkil eden patlayıcı veya yanıcı özellikli bulaşıcı hastalık oluşturan patojenlerin gelişmesine elverişli tehlikeli atıkların imha edilmesi, geri dönüşüme kazandırılması ve sürekli depolanması için üretildiği bölgeden uzaklaştırılması ve bertaraf işlemlerinin lisanslı firmalar aracılıyla yapılması organizasyonunu GATAB yürütüyor.Bu çalışma ile zirai kimyasallar, piller, akümülatörler gibi 24 farklı türde tehlikeli atık bölgeden uzaklaştırılıyor. Kemer bölgesindeki 124 otelin faydalanmasının hedeflendiği projeden şimdilik 50’ye yakın otel yararlanıyor.

GATAB’ın aynı zamanda bir çevre kuruluşu gibi çalıştığını belirten GATAB Başkanı ve Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, tehlikeli atıkların sağlıklı bir şekilde ortadan kaldırılmasının önemine dikkat çekti. Üras, “Tehlikeli atıkların bölgemiz sınırlarından uzaklaştırılması ve sağlıklı olarak bertaraf edilmesi çevre ve insan sağlığı açısından oldukça önemli. GATAB olarak sınırlarımız içinde olan tüm tehlikeli atıkların çevreye zarar vermeden alınmasını ve bertaraf edilmesini sağlayacağız. Çünkü Kemer’i ve Kemer’in turizmini, çevresini doğasını önemsiyoruz. Bunun gelecek nesillere aktarılması için pek çok proje üretiyoruz. Bu projeleri üretirken de turizm açısından önemli yer tutan otellerimize destek olmak amacındayız. Bu nedenle otellerimizde biriken tehlikeli atıkların çevreye zarar vermeden uzaklaştırılması organizasyonunu biz üstlendik. Biz bunu çevre adına ve turizme destek amacıyla yapıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA