Kemer'de Tehlikeli Atıklar Toplanıyor

ANTALYA - Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği , otellerde biriken tehlikeli atıkları topluyor.

GATAB Meclisi tarafından alınan kararla, bölgedeki turistik tesislerde biriken tehlikeli atıkların çevreye verebileceği zararı ortadan kaldırmak amacıyla başlatılan çalışmaya Kemer'deki oteller büyük destek veriyor.

GATAB, turistik tesislerde biriken insan sağlığı, hava veya su kalitesi üzerinde risk teşkil eden patlayıcı veya yanıcı özellikli bulaşıcı hastalık yaratan patojenlerin gelişmesine elverişli tehlikeli atıkların imha edilmesini sağlayacak. Çalışma ile zirai kimyasallar, piller, akümülatörler gibi 24 farklı türde tehlikeli atık bölgeden uzaklaştırılacak.

Kemer'deki 124 otelin faydalanmasının hedeflendiği projeden şimdilik 50'ye yakın otel yararlanıyor. Şu ana kadar 44 otelde uygulanan bu sistem sırasıyla bölgedeki tüm otellerde uygulanacak.

GATAB Başkanı Yusuf Üras, GATAB'ın çevre kuruluşu gibi çalıştığını belirterek, tehlikeli atıkların Kemer'den uzaklaştırılması gerektiğini söyledi.

Kemer'i ve turizmi önemsediklerini ifade eden Üras, "Bütün zararlı atıkları bertaraf edeceğiz. Çünkü insan sağlığına ve turizme zarar veriyor. Atıkları temizlerken otellerden de destek alıyoruz" dedi.

Kaynak: AA