Soma Meslek Yüksek Okulu'nda Mezuniyet Töreni

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Soma Meslek Yüksek Okulu, 18. dönem mezuniyet töreni ile 277 mezununu hayata uğurladı.

Soma Meslek Yüksek Okulu'nda Mezuniyet Töreni
Okul kampüsünde düzenlenen törene CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süreyya Sürücüoğlu, Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Belediye Meclis üyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hakan Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy, ELİ Müessese Müdürü Hakkı Duran, kamu kurum ve kuruluş amirleri, aileler, öğretim görevlileri ve üniversite öğrencileri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan CBÜ Soma Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Ayla Tekin, şunları dile getirdi: “Bilginin en önemli güç haline geldiği dünyamızda, Celal Bayar Üniversitesi olarak bilginin üretimini ve dönüşümünü çıkış noktamız olarak görmekteyiz. Hedefimiz, bilgiyi doğru yorumlayan, araştırmayı bilen, öğrenmeyi öğrenen, kendi olma becerisini geliştirebilen, dünü ve bugünü bilip geleceğe ilişkin hedeflerinde sağlıklı neticelere varabilen, Ulu Önder Atatürk ve Cumhuriyetimizin temel ilkelerine bağlı, büyük Türkiye'ye sağlıklı ve umutla bakabilen öğrenciler yetiştirmektir. Yüksek okullar insanlara çok yönlü hizmet ve faaliyet yansıtan kurumlardır."
Öğrencilere de seslenen Tekin, "Bugün burada size veda etmiyoruz. Sizleri tüm imkan ve yetkinliğimizle geleceğe hazırlayarak uğurlarken aramızda kurulmuş bağın nice on yıllarda sağlamlaşarak devam edeceğini biliyoruz. Unutmayınız ki, Soma Meslek Yüksek Okulu sizin yuvanızdır, Soma sizin ikinci memleketinizdir, daima öyle kalacaktır. Her zaman Celal Bayar Üniversitesi Soma Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olmanın onurunu yaşayın, yaşatın. Diplomalarınız umutlarınıza yol olsun, yolunuz açık olsun” dedi.

"BİZLER HER ZAMAN HİZMETİNİZDEYİZ"
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ise, Celal Bayar Üniversitesi’nin başarılı bir üniversite olduğunu belirterek, "Buradan mezun olan öğrencilerimiz okul dönemlerini çok özleyecekler. Bu duyguları yaşamış biri olarak ben çok özlüyorum. Bizler Manisa Milletvekilleri olarak her zaman sizlerin hizmetinizdeyiz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Başarılı ve mutlu dolu bir hayat diliyorum" diye konuştu.

CBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süreyya Sürücüoğlu da, üniversitesinin önlisans eğitiminde Türkiye’nin en başarılı üniversiteleri arasında olduğunu ifade etti.

Sürücüoğlu, “Soma Meslek Yüksekokulu bizim için çok önemli bir okul. Başarılarını çok yakından izliyoruz. Eğitim alanında olduğu gibi araştırma ve topluma hizmet alanında da Soma’ya çok önemli hizmetler veriyor. Bu nedenle sayın müdürümüz başta olmak üzere tüm akademik ve idari personeli kutluyorum. Sevgili öğrencilerimize de bundan sonraki meslek yaşamlarında Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği gibi akla ve bilime dayalı olarak meslek yaşamlarını sürdürmelerini diliyorum. Yaşam boyu öğrenim ilkesini benimseyin" dedi.

KAYMAKAM KARATAŞ'TAN YURT MÜJDESİ
Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş ise, üniversite öğrencilerine yönelik Soma’da devlet yurdu yapılacağı müjdesini vererek konuşmasına başladı.

Karataş, “Mezun olan kardeşlerimiz istifade edemeyecekler ama bundan sonra yaşanan yurt problemi ortadan kalkmış olacak. Öğrencilerimize bundan sonraki yaşamlarında sağlıklı, huzurlu ve başarı dolu yıllar diliyorum” dedi.

Üniversite öğrencileri programda halk oyunları ve dans gösterileri ile katılımcıları mest etti. Okula katkı sağlayan protokol görevlileri ve okulu dereceyle bitirmeye hak kazanan öğrencilere ödülleri ve diplomalarının verilmesinin ardından, havai fişek gösterileri eşliğinde mezuniyetin simgesi olan kepler havaya fırlatıldı.
Kaynak: İHA