Minik Öğrenciler ‘Sodes’le Adana'yı Tanıyor

Feke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Adana Valiliği Sosyal Destek Programı (SODES) Koordinasyon Birimi işbirliğinde gerçekleşen “SODES’le Küçücük Eller, Kocaman Yürekler” adlı proje kapsamında, Adana şehir merkezini görmemiş, sinema ve tiyatro kültürü edinmemiş ilçe merkezi ve köylerinde bulunan anasınıfı öğrencileri Adana’yı gezdi.

Feke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan öğrenci ve veliler Feke İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fehmi Haytaoğlu ve proje sorumlularından Coşkun Aslan tarafından 4 büyük otobüsle Adana’ya getirildiler.

Öğrenci grubu Adana gezisine İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet’i ziyaret ederek başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Küçük, il müdürüne proje çerçevesinde yapılan çalışmamalar hakkında bilgi verdi. Proje sonunda anasınıflarının tam donanımlı ve iç açıcı bir görünüme kavuşacağını söyledi.

Öğrencilerle tek tek ilgilenen Selamet, Feke’de okul öncesi okullaşmanın istenen seviyeye gelmesinde bu projenin çok etkili olacağına inandığını belirterek, “Feke’mizin çocuklarını, velileri ile birlikte Adana’da görmekten çok memnun oldum. Proje dolayısı ile Feke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü de kutluyorum” dedi.

Feke’den gelen öğrenciler, Adana Kaktüs Tiyatro Merkezi’nde “Dans Eden Eşek” adlı oyunu izlediler. İlk kez profesyonel bir tiyatro ekibi ve oyunu ile buluşan çocukların Adana gezisi, tiyatro etkinliğinin ardında alışveriş merkezi gezisi ve sinema keyfiyle sona erdi.
Kaynak: İHA