Minik Satranç Ustasından Vali Daşöz’e Ziyaret

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından 27 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında Antalya Kemer’de düzenlenen Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası’nda 8 yaş grubunda Türkiye ikincisi olarak Manisa’nın gururu olan Murat Germen İlköğretim Okulu 2/B öğrencisi Ege Danacı, Vali Halil İbrahim Daşöz’ü ziyaret etti.

Minik Satranç Ustasından Vali Daşöz’e Ziyaret
Danacı, kazandığı kupayı Vali Daşöz’e takdim etti. Ziyarette, Ege Danacı’nın annesi Dilek Sungur ile antrenörü Murat Efe de yer aldı. Ziyarette minik sporcu Ege’nin satranç sevgisi ile ilgili bilgi veren annesi Dilek Sungur, “Ege, adeta satranç aşığı. Derslerinde de çok başarılı. Satranç oynamaya 4 yaşında başladı. Okul ve dersleri dışında kalan zamanının büyük bölümünü satranç oynamaya ve kendini bu dalda geliştirmek için ayırıyor. Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası’nda 8 yaş grubunda ikinci olarak bize büyük bir gurur yaşattı. Önümüzde uzun bir yol var. Bu yolda sizlerin de büyük desteklerine ihtiyacımız var” dedi.

Antrenörü Murat Efe de minik sporcu Ege Danacı’nın çok yetenekli olduğunu ve satrancı çok sevdiğini belirterek, “Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası’na 7 aylık bir çalışma ile hazırlandı. Antalya’daki yarışmada kendi yaş grubunda 182 sporcu arasında 2. oldu. İleride büyük usta olması çok muhtemel. Bizi zorlamaya başladı. 6 ay sonra bizi yenecek seviyeye gelebilir. Satranç kapsamlı bir spor. Bu sporda kendini geliştirmek için turnuvalara katılmak, puzzle çözmek, problem çözmek büyük önem taşıyor” diye konuştu. Ege’nin satrancı çok severek oynadığını ve gün geçtikçe kendini daha da geliştirdiğini belirten Efe, Ege’nin Türkiye Satranç Federasyonu tarafından 28 Eylül-09 Ekim 2013 tarihleri arasında Karadağ'da gerçekleşecek Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonasına davet edildiğini belirtti.

Başarısından dolayı minik sporcu Ege’yi, annesi Dilek Sungur’u ve antrenörü Murat Efe’yi tebrik eden Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz başarılarının devamını diledi. Vali Daşöz, sporcuların elde ettikleri başarıların yaşadıkları şehrin tanıtımına da büyük katkı sağladığını söyledi.

Kaynak: İHA