Bayburt Üniversitesi Yine Bir İlki Gerçekleştirerek Bayburt’ta Zekâ Oyunları Şenliği Düzenliyor

Bayburt Üniversitesi, Bayburt’ta bir ilki daha gerçekleştirerek zekâ oyunları şenliği düzenliyor.

Bayburt Üniversitesi Yine Bir İlki Gerçekleştirerek Bayburt’ta Zekâ Oyunları Şenliği Düzenliyor
Türk Beyin Takımı işbirliğinde ve Bayburt Valiliği ile Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla 25-26 Mayıs tarihleri arasında Bayburt Üniversitesi dede Korkut kampüsünde gerçekleştirilecek şenlik Bayburt’ta bir ilk olacak.
‘Topluma Hizmet Uygulamaları’ dersi kapsamında Bayburt Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Fatih Yalçın, Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Karadağ, Yrd. Doç. Dr. Yasemin Devecioğlu ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Çınar tarafından yürütülen proje ile güçlü bir iletişim aracı olan, birçok profesyonel şirketin de takım çalışması eğitimlerinde kullandığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ders müfredatında seçmeli ders olarak yer alan zeka oyunlarına dikkat çekilerek bir farkındalık oluşturmak amaçlanıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bayburt Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Yasemin Devecioğlu, zekâ oyunlarının sadece matematikle ilgili bir etkinlik olarak algılanmaması gerektiğini belirterek, zeka oyunlarının insanların hayatı boyunca karşılaşabilecekleri her türlü problemin üstesinden gelmelerinde kullanabilecekleri akılcı bir çözüm yolu sunduğunu söyledi.

Devecioğlu şunları söyledi, “Bu proje dâhilinde yaklaşık 3 aydır öğretmen adayı öğrencilerimiz köy okullarına giderek öğrencilere zekâ oyunlarını anlattı. Onlarla birlikte çeşitli zekâ oyunlarının çözümünü yaptılar. Zekâ oyunları dersi önemli ancak önemi fark edilmeyen bir ders. Türkiye’de seçmeli ders olarak yüzde 4 gibi düşük bir oranda tercih ediliyor. Bu gibi etkinliklerle zekâ oyunları dersine olan ilginin artmasını ve bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Zeka Oyunları Şenliği ile zeka oyunlarıyla birlikte hem öğrencilere farklı bir zihinsel aktiviteye katılma hem de eğlenceli ve zevk alacakları etkinliklerde yer alma fırsatı veriyoruz. Bu tür etkinlikler genelde İstanbul, Ankara, Bursa gibi büyük şehirlerde yapılıyor. Büyük şehirlerde olan böyle bir aktivitenin ilimize getirilmesi, Bayburt ve Bayburtlu öğrenciler açısından bir ilk olacak.”
Geleneksel hale getirilmesi düşünülen ‘I. Bayburt Zekâ Oyunları Şenliği’nde ilköğretim 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri arasında sudoku, ardışık sudoku, sayılarla sudoku, bölgesel sudoku, tangram, kendoku, çarpmaca, yumurta tangram, pentamino ve tetramino gibi birbirinden değişik zekâ oyunları yarışması yapılacak. İki güne yayılan yarışmalarda finale öğrenciler ödüllendirilecek.
Kaynak: İHA