Meski'den Suyu Kesildiği İçin Evini Yakan Şahısla İlgili Açıklama

İçel Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, bazı basın yayın organlarından yer alan, 'İçel’de suyu kesilen adam evini yaktı' başlıklı haberle ilgili açıklama yaptı.

MESKİ'den yapılan açıklamada, habere konu olan 'Refik Türkan adlı vatandaşın, yaklaşık 200 lira borcu nedeniyle suyu kesilince evini yakması' iddiasının gerçeklikten uzak olduğu, söz konusu borcun 200 değil bin 97 lira olduğu ve şahsın, 7 kez uyarılmasına rağmen borcunu ödemediği, bu nedenle de yasal prosedürün uygulanarak suyunun kesildiği bildirildi.

Bu olayın kamuoyunu olduğu gibi MESKİ yönetimini de üzdüğü belirtilen açıklamada, "7 kez uyarımıza rağmen vatandaşımız su borcunu ödemediği için, su borcunun tahsili amacıyla 20.09.2012 tarihinde kanun ve idaremizin 'Tarifeler Yönetmeliği' doğrultusunda ekiplerimiz suyu kesmek zorunda kalmıştır. Geçen süreç içerisinde borcun ödenmediği gibi vatandaşımız ekiplerimize karşı koyarak su kesimine engel olmak istemiş ve suyu usulsüz yöntemlerle kullanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Bu olayların ardından ekiplerin, Toroslar ilçesi Osmaniye Mahallesi 81003 sokak 16 numaralı evdeki suyu kesmek amacıyla polis desteğinde söz konusu adrese gitmek zorunda kalındığı bilgisi verilen açıklamada, MESKİ ekiplerini su sayacının bulunduğu alana sokmak istemeyen Refik Türkan’ın toplam 9 fatura borcu bulunduğu, bir çok kez alacak tahsilini sağlamak üzere ana terminalde bulunan sistemin su kesme emrini arazide bulunan el terminallerine otomatik olarak iş emir ile su kapatma yoluna gidildiği,suyu kapatıldığında da usulsüz kullanım yaptığı belirtildi. Açıklamada, borcunu yazılı ihbara rağmen belirtilen süre içinde ödemeyen her vatandaşa uygulanan su kesme işleminin bu vatandaşa da uygulandığı vurgulandı.

MESKİ Genel Müdürlüğü olarak tüm vatandaşların taleplerinin, dilek ve şikayetlerinin hassasiyetle dikkate alındığının belirtildiği açıklamada, "Kurum olarak amacımız vatandaşımıza en iyi hizmeti, en hızlı şekilde götürmek ve aynı zamanda su kullanım ücretini zamanında ve düzenli olarak ödeyen vatandaşlarımızın da hakkını korumaktır. Bu doğrultuda yaptığımız uygulamalarda herhangi bir aksaklık ve zafiyetin söz konusu olmadığını değerli kamuoyumuza saygı ile duyururuz" denildi.
Kaynak: İHA