7 Kişi, 11 Yıl 2 Ay İle 1 Yıl 3 Ay Arası Değişen Hapis Cezasına Çarptırıldı

İzmir'de, iş kadınının şikayeti üzerine başlatılan takibin ardından, "çıkar amaçlı suç örgütü oluşumuna gittikleri ve haksız kazanç sağlamayı hedefledikleri" iddiasıyla açılan davada, 7 kişiye 11 yıl 2 ay ile 1 yıl 3 ay arası değişen hapis cezaları verildi.

İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, nitelikli yağmaya teşebbüs etme ve tehdit" suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanık Meral Özacar ve tutuksuz yargılanan 12 sanığın avukatları katıldı.

Sanık Meral Özacar, savunmasında üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, hiç kimseden maddi çıkar sağlayacak davranışta bulunmadığını, aksine kendisinin mağdur olduğunu belirterek üzerine atılı iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Müşteki Sıdıka Dişe'ye karşı yağma suçunu işlemediğini, şiddet içeren bir davranışta bulunmadığını, hiçbir zaman çete içerisinde bulunmadığını belirten Özacar, "Elime bugüne kadar silah almadım, kullanmadım. Ben sadece alacağımın takibini yaptım, bunu da avukatlar aracılığıyla yaptım. Tahliyemi ve beraatımı istiyorum" dedi.

Tutuksuz sanıkların avukatları da, müvekkillerine atılı suçlamaları kabul etmediklerini ve beraatlarını talep ettiklerini söylediler.

Mahkeme heyeti, Meral Özacar'a 11 yıl 2 ay, Alper Özbir ve Muhsin Kaynar'a 7 yıl 5'şer ay, Tulül Alatürk'e 6 yıl 2 ay 5 gün, Metin Öner'e 3 yıl 25 gün, Yusuf Özbir ve televizyon programcısı Esra Erol'un eşi Ali Özbir'e 1 yıl 3'er ay hapis cezası verdi. Muhsin Kaynar ve Alper Özbir hakkında yakalama ve tutuklama kararı çıkaran heyet, diğer sanıkların beraatlarına karar verdi.

-Olay-

İzmirli işkadını Sıdıka Dişe, 2005 yılında polise başvurarak, haksız yere menfaat temin etmeye çalışan bir grubun kendisini tehdit ettiği ve evini kurşunladığı şikayetinde bulunmuştu.

Polisin şikayet üzerine başlattığı takip sonrası, Türkiye genelinde faaliyet gösterdikleri, ekonomik kazanç ve güç elde etme amacıyla kumarhane işletip çek-senet tahsilatı yaptıkları, para, menkul ve gayrimenkul gibi konularda uyuşmazlıkları bulunan kişileri cebir, şiddet ve tehditle anlaşmaya zorladıkları, bu işlerden çıkar sağladıkları ileri sürülen suç örgütü üyelerine yönelik operasyon düzenlemişti.

Operasyon sonrası 13 sanık hakkında, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek", "örgüte üye olmak", "örgüte yardım etmek", "nitelikli yağmaya teşebbüs etme ve tehdit" suçlarından dava açmıştı.

Muhabir: Gülcan Kaplan

Yalıncı: Serdar Yılmaz
Kaynak: AA