Başlattığı Proje Kapsamında, Muş Ovası'na İlk Kez Çilek Ekildi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kadın çiftçilere yönelik başlattığı proje kapsamında, kadınlar Muş Ovası'na çilek ekti.

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden biri olan Muş Ovası, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kadın çiftçilere yönelik başlattığı proje kapsamında çilekle tanıştı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şükrü Kılıçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muş Ovası'nda kadınlara yönelik "Köyde Çilek Yetiştiriciliği" projesini uyguladıklarını belirterek, 11 kadın çiftçinin ilk kez deneme amaçlı çilek ekimine başladığını söyledi.

İlk etapta 8 dönümlük alana çilek ekimi yapıldığını anlatan Kılıçoğlu, projeye katılan kadın çiftçilerin, uzmanlar tarafından bilgilendirildikten sonra ekimin gerçekleştiğini ifade etti.

Kılıçoğlu, damlama sistemi uygulayıp modern, kaliteli ve organik çilekler yetiştirmeyi hedeflediklerine değinerek, "Hasköy ilçesi, Kırköy ve Sungu beldeleri ile merkeze bağlı Çöğürlü köyünde belirlediğimiz 8 dönümlük alanda ekime başladık" dedi.

Bu yılki ekimlerin ardından gelecek yıllarda kentte önemli miktarda çilek üretimi yapılacağını vurgulayan Kılıçoğlu, şöyle konuştu:

"Çiftçinin bu yöndeki faaliyetlerini devam ettirmek amacıyla bu çileklerden reçel yapımını da sağlayacağız. Bu konuda da çiftçilerimizin yanında olacağız. Kadın çiftçilerin iş gücünü, rantabl şekilde kullanamaya ve ekonomiye katmaya çalışacağız. Amacımız ileri ki dönemlerde Muş Ovası'nda alternatif ürünler yetiştirerek kent ekonomisini canlandırmak ve yöre insanının iş gücünü değerlendirmek. Dolaysıyla çilekle başlayan bu üretim, diğer alternatif ürünlerle devam edecek."

Çöğürlü köyünde çilek ekimi yapan kadınlardan Canan Özmen de kendilerine sunulan imkanları en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını bildirerek, "Çok sayıda alternatif ürün çalışması yapmıştık. Bu kez çilek ekiminde bize yardımcı oldular ve şimdi çilek ekiyoruz. Kurum mühendisleri tarafından ekimin nasıl yapılacağı yönünde seminerler verildi.

Önümüzdeki dönemde bunu daha geniş bir alana yaymak istiyoruz" diye konuştu.

Muhabir: Sabri Yıldırım / Berin Arslan Çetin

Yayıncı: Levent Harman
Kaynak: AA