Bakan Güler: Kapıdan herhangi bir giriş olmadı

İçişleri Bakanı Muammer Güler: "kapıdan herhangi bir giriş söz konusu değildir"

Bakan Güler: Kapıdan herhangi bir giriş olmadı
Hatay'ın Reyhanlı Kaymakamlığı'nda Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ile birlikte basın toplantısı düzenleyen İçişleri Bakanı Muammer Güler, açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yaşamını yitirenlerin sayısının 46, yaralanan 55 kişinin 7'si Suriyeli 48'i Türk ve 19'unun ağır olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"ÖLÜ SAYISI 46"

"Şu anda tespit edilen hayatını kaybeden sayısı 46'dır. Bunların 38'inin kimliği tespit edilmiştir. Böyle büyük bir patlamanın akabinde kimlikleri tespit edilemeyenler de vardır. Çoğunluğu adli tıpa kimlik tespiti için gönderilmiştir. Bu sayıların dışında daha fazla bir ölü sayısı kesinlikle yoktur."

CİLVEGÖZÜ'NÜ ÖRNEK GÖSTERDİ


Bir gazetecinin Suriye'nin saldırıyı üstlenmediğini ve kabul etmediği şeklinde açıklama yaptığını söylemesi üzerine Bakan Güler, "Geçmişte de bazı örgütler bu iş niye yalanlanmadı diye serzenişte bulunmuşlardı. Bu konudaki soruşturma ortaya çıktığında Cilvegözü'nde de benzeri ifadeler vardı. Şu anda El Kaide bağlantısı yoktur. Bu işi Suriye'den de planlayan ve yürütenler vardır ama Türkiye'den bu işi yürütenlerin yardım yataklık yapanların asli ve fail olanların bir çoğu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır" diye konuştu.

"HERHANGİ BİR GİRİŞ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

İçişleri Bakanı Güler, patlatılan araçların Yayladağı Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye sokulup sokulmadığı konusunda sorulan bir soru üzerine ise şöyle cevap verdi.

"Malzemelerin kaçak yollardan Hatay'a sokulduğunu araçların buradan alınarak belli kişiler adına tescil yapıldığını ve belli bazı işyerlerinde, atölyelerde özel bölmeler yapılarak bomba yüklendiğini ve bir de malesef bu işe yardım yataklık yapan kişilerle o depolardan çıkarılarak olay yerine getirilip kısa süre içerisinde patlatıldıklarını tespit ettik. Civardaki bütün kameralar inceleniyor. Bu konuda onlarda geriye dönük incelenecek. Ama biraz önce ifade ettiğim gibi kapıdan herhangi bir giriş söz konusu değildir"