Kaymakam, ''kitabımı Okuyorum Kütüphanemi Oluşturuyorum'' projesi Başlattı

Çorum'un Uğurludağ Kaymakamı Hasan Gümüşçüoğlu tarafından 'Kitabımı Okuyorum Kütüphanemi oluşturuyorum' kampanyası başlatıldı.

Kaymakam, ''kitabımı Okuyorum Kütüphanemi Oluşturuyorum'' projesi Başlattı
Uğurludağ Kaymakamı Hasan Gümüşçüoğlu tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde ilçedeki bütün okullarda maddi durumu iyi olmayan, başarılı olan öğrencilere kitap hediye ediliyor. Hediye edilen kitaplar belirlenen 10 öğretmen ve idarecinin katılımıyla verilen kitapların geri dönüşümünü almak için süre sınırlaması olmadan okumaya teşvik ve değerlendirme toplantıları yapılıyor. Bu toplantılarda öğrencilere okudukları kitaplarla ilgili olarak sorular soruluyor. Ayrıca öğrencilerde merak ettikleri soruları seçilen öğretmen ve idarecilere soruyorlar. Böylelikle öğrenciler hem soru sorma cesareti kazanıyor hem de öğrenciler de merak konusu oluşuyor. Öğrencilere daha sonra yeni kitaplar veriliyor ve böylece hediye edilen kitaplarla öğrenciler kendi evinde kütüphanesini de oluşturmuş oluyor.

Uğurludağ Kaymakamı Hasan Gümüşçüoğlu proje ile ilgili bir konuşma yaptı. Gümüşçüoğlu, ''Başlatmış olduğumuz bu proje ile öğrenci ve öğretmenleri okumaya teşvik etmek, okuma yazma alışkanlığı kazandırmak, Türkçeyi doğru kullanma becerilerini geliştirmek, kavram ve kelime hazinelerini zenginleştirmek, hayatta başarılı, kültürlü, donanımlı, anlayan ve anladığını düşünen, iyi ve faydalı birer birey olmalarını sağlamaktır.'' dedi.