İğdır Üniversitesi Yönetimi Avrupa'da

Iğdır Üniversitesi yönetimi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Avrupa gezisi düzenledi.

İğdır Üniversitesi Yönetimi Avrupa'da
Hollanda, Fransa ve Almanya’ya çeşitli temaslarda ve incelemelerde bulunmak üzere giden Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz ve üniversite yönetiminin Avrupa’daki ilk durakları yüz ölçümü bakımından küçük ama tarımsal üretim ve ticareti bakımından hayli gelişmiş olan Hollanda oldu.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nurhan Akyüz, Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi, Prof. Dr. İbrahim Ethem Güler, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Eren, Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Bilal Keskin ve Özel Kalem Müdürü Öğr. Gör. Hakan Güngörmez’den oluşan heyet ile birlikte, Fransa, Almanya ve Hollanda’daki teknik ve akademik çalışmaları yerinde görmek üzere çeşitli ziyaretler gerçekleştiriyor.

Hollanda’ya giden Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz ve beraberindeki heyeti, havaalanında Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz karşıladı. Rotterdam İslam Üniversitesine yerleşkesinin gezilmesinin ardından, rektörlük binasında her iki üniversite heyetleri arasında akademik işbirliği konulu bir toplantı yapıldı.

Toplantının tamamlanmasının bir açıklama yapan Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Rotterdam İslam Üniversitesi yönetimi arasındaki görüşmenin her iki üniversite arasında yapılacak ortak bilimsel çalışmalar konularında görüş alışverişinde bulunulduğunu belirtti.

Yılmaz, heyetler arasında yapılan görüşmeler sonucunda, akademik temele dayanan bir işbirliği protokolü imzalandığı da aktararak, akademik işbirliğini ve öğrenci değişimini kapsadığı bildirilen protokolün her iki üniversitenin Erasmus veya benzeri her hangi bir başka anlaşmaya gereksinim duymadan karşılıklı olarak öğrenci ve akademisyenlerin değişimini sağlayacak nitelikte olduğunu bildirdi.

İncelemelerinin yaklaşık bir hafta süreceğini belirten Yılmaz, “Rotterdam İslam Üniversitesi ile gerçekleştirilen protokol ile Iğdır Üniversitesi artık Avrupa’da da kendine yol arkadaşları buldu” dedi.

Gezi kapsamında, Keukenhof Çiçek Bahçesi’ndeki izlenimlerini paylaşan Rektör Prof. Dr. Yılmaz, “Yüzölçümü bakımından küçük ama dünya tarım ticaretinde hatırı sayılır bir yeri olan Holanda’nın kesme çiçek üretimi bakımından ne kadar ileride olduğunu herkesin bildiği bir gerçek. Kesme çiçekçilikte üretimi arttırma yönünde çalışmalar yapacak olanlarında Hollanda’nın tematik kimliği nedeniyle dünyaca tanınan Keukenhof Çiçek Bahçesi’ni görmeleri kanımca zorunluluk arz ediyor. Iğdır Üniversitesi yönetimi olarak ben ve arkadaşlarımın birlikte gerçekleştirdiği bu teknik ziyaret sadece Keukenhof Çiçek Bahçesi’ni incelemek ile kalmayacaktır. Bu ziyaretimiz kapsamında Hollanda’da olduğu gibi Almanya ve Fransa’daki tarımsal işletmeleri de inceleme olanağı bulacağız. İnceleme fırsatı bulduğumuz işletmelerin sahipleri ve yöneticileri ile de teknik konularla ilgili görüşmeler gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda bu ülkelerdeki tarım işletmeleri öğretim üyelerimizin ve öğrencilerimizin de görebilmeleri için çeşitli anlaşmalar yapmayı planlıyoruz. Avrupa’ya gerçekleştirdiğimiz bu teknik ziyaretin üniversitemiz üzerindeki olumlu etkisi kısa bir zamanda göze çarpacaktır” şeklinde konuştu.

Iğdır Üniversitesi yönetiminin Avrupa’nın çeşitli ülkelerindeki teknik inceleme ve araştırma çalışmalarının önümüzdeki hafta başına kadar süreceği öğrenildi.
Kaynak: İHA