Hollanda’da 5 Türk’e Kraliyet Nişanı

Hollanda'da her sene verilen Kraliyet Nişanı'na bu yıl toplam 5 Türk de layık görüldü.

Ülkenin değişik kesimlerinde toplum yararına yaptıkları gönüllü çalışmalardan dolayı ödüle layık görülen Türklere nişanları bulundukları bölgelerde düzenlenen çeşitli törenlerle takdim edildi. Ülke genelinde her yıl 30 Nisan'da kutlanan Kraliçe Günü öncesinde dağıtılan nişanları bu yıl toplam 3 bin 16 kişinin almaya hak kazandığı belirtildi.
EN GENCİ 21 YAŞINDA
369 kişiyle ilgili yapılan başvurular ise geri çevrildi. Bugün yapılan törenlerde kraliyet nişanı ile ödüllendirilenlerin üçte birinin kadın olduğu duyuruldu. Kraliyet nişanı alanların en gencinin 21 yaşında olduğu, en yaşlılarının ise 1917 doğumlu bir karı koca olduğu bildirildi.

Hollanda’da daha önce 100 dolayında Türk’e yaptıkları çalışmalardan dolayı kraliyet nişanı verilmişti.
BU YIL KRALİYET NİŞANI ALAN TÜRKLER
Bu yıl kraliyet nişanına layık görülen Türklerin isimleri şöyle: Mustafa Kalın (Cuijk), Murat Yıldırım (Oldenzaal), Mehmet Ali Yalvaç (Zeist), Recep Işık (Leerdam), Şadiye Üstüner (Eindhoven).
2007 YILINDA TESETTÜRLÜ BAŞARILI BİR BAYANA HOLLANDA KRALİYET NİŞANI VERİLMİŞTİ
Sevim Mercimek’e Hollanda’nın en büyük madalyası olan "Kraliyet Nişanı" 2007 yılında dönemin Amsterdam BelediyeBaşkanı Job Cohen tarafından verilmişti.Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da 1976 yılından beri, Amsterdam aktif olarak gönüllü çalışmaları yürüten Sevim Mercimek Hollanda’nın en yüksek kraliyet ödülüne layık görülmüştü. Sevim Mercimek aynı zamanda Hollanda tarihinde tesettürlü bir bayana verilen ilk ödülü almış olmuştu .