Sivas Katı Atık Yönetimi Birliği Encümen Toplantısı, Hafik'te Yapıldı

Sivas Merkez ve Çevre Belediyeler Katı Atık Yönetimi Birliği'nin nisan ayı encümen toplantısı, Hafik'te yapıldı.

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı başkanlığında, Hafik Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantı, birlik raporlarının okunmasıyla başladı.

Sivas Belediyesi ile Hafik, Zara, Doğanşar, Ulaş ve Yıldızeli belediyelerinin oluşturduğu birliğin faaliyetleri hakkında bilgi veren Avcı, "Her ay düzenlediğimiz encümen toplantılarını ilçelerimizde yapmak için karar almıştık. Bu kararımız doğrultusunda toplantılarımızın ilkini Hafik ilçemizde yapıyoruz" diye konuştu.

Katı atık depolama çalışmalarına değinen Avcı, şunları söyledi:

"İnşallah önümüzdeki haftalardan itibaren yeni yapmış olduğumuz tesislere çöp dökme faaliyetine başlayacağız. Bununla ilgili fikir alışverişinde bulunmak, ilçe belediye başkanlarımızı bilgilendirmek amacıyla bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Birliğin amacından birisi, çevreye duyarlı belediyelerin oluşması, zararlı atıkların bertaraf edilmesi. Diğer taraftan da ekonomiye geri döndürülebilecek atıkların toplanabilmesi sağlanmış olacak. Önümüzde süreçte de belediyelerimiz depolara rastgele çöp atma durumundan sıyrılacak, daha düzenli ve bilimsel depolarda çöplerin toplanması sağlanacak. Gerekli şartların sağlanması durumunda önümüzdeki haftalardan itibaren çöpler bu merkezde toplanmaya başlayacaktır."

Gündem maddelerinin ele alındığı toplantı, basına kapalı devam etti.

Muhabir: Muzaffer Akyüz

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA