Afyonkarahisar’da İkinci El Oto Piyasası Durgun

Afyonkarahisar'da, bahar ayının gelmesiyle birlikte ikinci el oto pazarında küçükte olsa hareketlenmeler başlarken, araç sahipleri, “Araç var ama alan yok” diyerek araçları satmakta güçlük çektiklerini söyledi.

Kentte her hafta sonu fuar alanı galericiler sitesinde kurulan 500’e yakın aracın giriş yaptığı 2. el oto pazarına vatandaşlar ilgi gösterirken, satışların istenilen seviyede olmadığı bildirildi.

1980’den başlayarak 2013 modele kadar neredeyse her türlü marka aracın bulunduğu pazarda, araba fiyatları 4 bin 500 TL ile 40 bin TL arasında değişiyor. Pazarda vatandaşlar genelde 1993 model ve üstü araçları tercih ederken, en çok satılan araç markalarının başında Tofaş, Renault ve Opel markalar geliyor. Müşterilerin alacakları araçlarda öncelikleri ise önce motor ve kaporta durumu, daha sonra LPG sistemi özellikleri oluyor. Ahmet Yılmaz adlı vatandaş, iki haftadan beri aracını pazara getirerek satmaya çalıştığını ancak müşteri bulamadığından yakındı. Ahmet Yılmaz, oto pazarındaki durgunluğun en büyük nedeninin kış mevsiminden çıkılması olduğunu anlatarak şöyle konuştu: “Vatandaşlarda araç alımı noktasında bu yüzden biraz tedirginlik var. Afyonkarahisar piyasası büyükşehirlere bakıldığı zaman birazcık pahalı. Bunun nedeni o şehirlerde araç sayısının bizim buralara göre fazla olması. Bu yüzden Afyonkarahisar’da araç piyasası diğer şehirlere göre bin TL civarında daha fazla.”
Bir başka araç sahibi Ramazan kkuAş da, Afyonkarahisar’daki araçların sahil kentleri başta olmak üzere diğer şehirlere göre daha sağlam olduğunu iddia ederek, “Araçlarımız Afyon mermeri gibi sağlamdır” dedi.

Kaynak: İHA