Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Sosyal olgumuzda, kültürel hayatımızda, eğitim hayatımızda vakıfların önemli işlevleri, icraatları olmuştur" dedi.

Bakan Yazıcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Mütevelli Heyeti toplantısı öncesi yaptığı konuşmada, heyetin ilk toplantısını gerçekleştirdiğini belirterek, "Vakıf, tarihimizde, kültürümüzde çok özgün yeri olan önemli bir müessese. Vakıf müessesi Selçuklular döneminden bu yana bin yıllık bir müessese. Sosyal olgumuzda, kültürel hayatımızda, eğitim hayatımızda vakıfların önemli işlevleri, icraatları olmuştur" ifadelerini kullandı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı'nın yeni kurulan bir vakıf olduğunu dile getiren Yazıcı, "İnanıyorum ki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Vakfı'nı oluşturan dostlarımız, hemşehrilerimiz, iş adamlarımızın ve bütün hayırseverlerin, tıp alanında markalaşmış değerler üretme noktasında üniversitenin ihtiyaç duyacağı tüm katkıları sağlayacağına inanıyorum. Başarı göstermiş bir üniversite sadece Rize ölçeğinde değil, Doğu Karadeniz, Türkiye ve dünya ölçeğinde söz sahibi olacak ve insanlığa yararlı işlere hizmet edecek üretimler ortaya koyacaktır" diye konuştu.

-Mütevelli Heyeti Başkanı Kahraman-

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Kahraman ise üniversitenin ismine uygun, dünya çapında bir üniversite haline geleceğine inandığını vurgulayarak, "Bu hususta 22 Şubat 2013 tarihinde tescil edilmiş olan vakfımız, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin gelişmesine katkıda bulunacak. Güçlü bir vakıf olarak güçlü bir üniversiteyi inşa etmede elimizden geleni yapacağız" dedi.

Üniversitenin gelişmesi için önceliklerin belirlendiğini kaydeden Kahraman, "Üç sacayakta, tıpta, ilahiyatta ve mühendislikte sözü geçen, aranan bir üniversite olma hedefindeyiz. Diğer fakültelerimizde de aynı gayreti muhakkak göstereceğiz. Üniversiteye gelen gençlerimizin memleketimize hizmet edebilmesi için uygun ve dolu bilgilerle donatılması lazım. Bu da üniversitemizin yapısını geliştirmesine bağlı. Büyük bir devletiz ve lider ülke olma yolunda ilerlemekteyiz. Bu uğurda herkes elinden gelen gayreti göstermekte" diye konuştu.

Üniversite Senatosu salonunda düzenlenen toplantı, basına kapalı devam etti.

Toplantıya, Bakan Yazıcı'nın yanı sıra Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize Valisi Nurullah Çakır, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve vakıf üyeleri katıldı.

Muhabir: Muhittin Sandıkçı / Asena Akçay

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA