Niğdeli Çiftçilerden Patates Alımları Başladı

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, finansmanı Medaş’ın nakliyesini ise Belediyeler Birliği’nin gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi kapsamında Niğde Tarım Kredi Kooperatifi ve TAREKS eliyle Niğdeli çiftçilerden patates alımlarının başladığını söyledi.

Niğdeli Çiftçilerden Patates Alımları Başladı
Niğde Tarım Kredi Kooperatifinden edinilen bilgiye göre 3 günde Orhanlı Beldesinden Bin 100 ton, 44 tır patates sevkiyatı gerçekleştirilirken bugün de Edikli’den 3 tır, Konaklı’dan da 8 tır daha patates alımı gerçekleşecek. 1 Milyon TL bütçe ayrılan ve 5 bin tona yakın gerçekleşmesi patates alımları önümüzdeki günlerde Karaatlı, Alay, Ağcaşar ve Hasaköy köylerinde devam edecek. Tarım İl Müdürlüğünün çalışmalarıyla belirlenen Niğdeli patatesçilerden alınan ürünler Kahramanmaraş, Kayseri ve Gaziantep illerinde yoksul ailelere ulaştırılıyor.

Patates fiyatlarında artış yaşanıyor
Sosyal sorumluluk projesiyle başlatılan uygulamada 25’er kiloluk fileler halinde 25 ilde vatandaşlara patates dağıtımı gerçekleştiriliyor. Alımı yapılan patateslerden yaklaşık 40 tırının da Suriyelilere dağıtımı yapılması planlandığı öğrenildi. Öte yandan bu alımların patates fiyatlarına bir hareketlilik getirdiğini de ifade ediliyor. Birkaç hafta önce 10 kuruşa kadar düşmüşken bugün patatesin kilogramı 25-30 kuruş civarında bir fiyata ulaştığı bildirildi.

Arz-talep dengesinden dolayı bu yıl patates fiyatının düşüklüğü nedeniyle sıkıntı yaşayan üreticilere bu uygulamanın bir nebze olsun katkı sağlanmış olmasını umduklarını ifade eden Milletvekili Kavaklıoğlu “Bu yıl sorunlar yaşayan çiftçilerimiz için bir dizi çalışma ortaya koyduk. Ancak her yıl üreticilerimizin aynı şekilde fiyat ve pazar sıkıntıları yaşamasını istemiyoruz. Niğde’de ürün çeşitliliğinin artırılması ve üreticilerin desteklenmesinin sağlanarak çiftçilerimizin sorunlarına kalıcı bir çözüm bulmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar da, geç de olsa alımların gerçekleşmesiyle çiftçilerin bir nebze olsun nefes aldığını, bununla birlikte patates fiyatlarında artışın yaşanmasının çiftçiler açısından sevindirici olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA