Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Lee Adana'da Açıklaması

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Sangkyu Lee, Güney Kore ve Türkiye arasında imzalanan serbest ticaret anlaşmasıyla iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da güçleneceğini söyledi.

Büyükelçi Lee, Adana HiltonSA'da Kore gazileri onuruna verdiği yemekte yaptığı konuşmada, Türk askerinin Güney Kore halkının zihninde ve kalbinde çok önemli bir yeri olduğunu vurguladı.

Geçmişten gelen birlikteliğin günümüzde de sürdüğünü anlatan Lee, Güney Kore ile Türkiye arasındaki siyasi, ekonomik, kültürel ve ticari ilişkilerin iyi seviyede olduğunu ifade etti.

İki ülke arasında imzalanan serbest ticaret anlaşmasının 1 Mayıs'ta yürürlüğe gireceğini hatırlatan Lee, "Serbest ticaret anlaşmasıyla Güney Kore ile Türkiye'nin ekonomik ilişkileri daha da güçlenecektir" dedi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da Türk milletinin tarih boyunca mazlumların yanında olduğunu belirterek, Güney Kore'nin, Türkiye'nin yaptığı yardımı unutmayan nadir ülkelerden biri olduğunu kaydetti.

Geçmişte barışı korumak için yapılan işbirliğini bugün farklı alanlarda da devam ettirmekten mutluluk duyduklarını dile getiren Coş, Güney Koreli teknisyenlerin Tufanbeyli ilçesinde bir termik santralin kurulması için gayret gösterdiklerini anlattı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Adana Şube Başkanı Tamer Uman ise Kore yarımadasında yıllarca süren barışın bu günlerde tehdit altında olmasını üzüntüyle takip ettiklerine işaret ederek, "Böyle bir ihtimali düşünmek bile istememekle beraber, olası bir durumda da hiç kuşkusuz yanınızda olacağımızı bilmenizi isteriz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kore gazilerinden Kadir Işıklar, Kadir Tekin ve Mehmet Göğebakan'a "Barış Elçisi Beraatı" ve başarı madalyası verildi.

Törene Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ve bazı Kore gazileri ile yakınları katıldı.

Büyükelçi Sangkyu Lee, programın ardından Vali Coş'u makamında ziyaret etti.

Muhabir: Abdulselam Durdak - Handan Silkin / Anıl Bağrık

Yayıncı: Tevfik Işık
Kaynak: AA