Bakan Ergin İskenderun’da Okul Açtı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay'ın İskenderun ilçesinde Gübretaş tarafından yaptırılan 32 derslikli ilköğretim okulunun açılışını yaptı.

Bakan Ergin İskenderun’da Okul Açtı
Ergin, "Yatırımların en güzeli insana yapılanıdır" dedi.

Gübretaş İskenderun’un Denizciler beldesindeki Gübretaş İlköğretim Okulu’nu yeniden yaptırdı. 5 kat ve 32 derslikten oluşan ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından açılışı gerçekleştirilen Denizciler Gübretaş İlkööğretim Okulu, AB yapı standartları ve son yönetmelikler dikkate alınarak inşa edildi. Açılış töreninde konuşan Gübretaş Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kutlu, eğitim alanındaki çalışmaların Gübretaş’ın sosyal sorumluluk faaliyetlerinin başında geldiğini belirterek, Türkiye’nin geleceğinin eğitimle şekilleneceğini bilincinde olduklarını kaydetti.

Kutlu, “Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri haline gelen Gübretaş’ın en büyük yatırımının eğitime olduğunu her zaman vurguluyoruz. Yine sektörde ilk kez ziraat fakültesi öğrencilerine özel eğitim bursu uygulaması başlatan Gübretaş, 150’ye yakın genç ziraat mühendisi adayına destek oluyor. Bunun yanı sıra çiftçilere ve sektördeki uzman ziraat mühendislerine yönelik eğitim faaliyetleri de sürdürüyoruz. Sadece geçen yıl, yaklaşık 2 bin noktada 150 bin çiftçiye bilinçli tarım konusunda eğitimler veren Gübretaş, bunun yanında Türkiye’nin dört bir yanında 10 bine yakın ziraat mühendisinin katılımıyla seminerler de gerçekleştirdi” dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise yatırımların en hayırlısının ve kalıcı olananın insana yapılan yatırım olduğunu söyledi.

Ergin, “Gübretaş ailesinin mutluluğunun daim olmasını diliyorum. Kendilerinden yeni yatırımlar yeni okullar yaptırmalarını bekliyorum. Bugün iş adamlarımız sanayicilerimiz bir çok yatırımlar yapıyorlar. Bunların en hayırlısı en kalıcı olanı eğitime insana yapılan yatırımlardır. Burada öğrenim durumuna gören bin veya iki bin öğrenci eğitim görecek. Binlerce gencimiz hayata hazırlanırken ömürleri boyunca yatırımcının yaptığı okulları ve yatırımcıları asla unutmayacaklardır. Bu eğitim kurumunun hayırlara vesile olmasını diliyorum ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Denizciler Gübretaş İlköğretim Okulu’nun açılış töreni Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Gübretaş Genel Müdürü Osman Balta ile şirketin yöneticileri ile öğrenciler ve velileri katıldı.

Kaynak: İHA