Kırıkkale’de Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi

Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi, Afet Zararlarının Azaltılma Programı kapsamında Kırıkkale İl Müftülüğünde görevli 90 kişiye seminer verildi.

Kırıkkale’de Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi
Kırıkkale İl Müftülüğünde, olası afet zararlarını azaltmak için Kızılay Şubeleri aracılığıyla yerelde kurumlararası işbirliğinin geliştirilmesini sağlamak, toplum liderleri aracılığıyla toplumda afetlere karşı hazırlıklı olma ve sosyal sorumluluk bilincini oluşturmak için seminer verildi.

Seminere İl Müftülüğünde görev yapan toplam 90 perSonel katıldı.

Programda konuşan İl Müftüsü Bekir gerek, din görevlilerine afet öncesi ve afet Sonrası çok önemli rol ve sorumlulukların düştüğünü ifade etti.

Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahaddin Çelebi ise imamın toplumun önderi ve manevi rehberi olarak bilindiğini, Türk Kızılay derneğinin de imamları toplum lideri olarak nitelendirdiğini söyleyerek, imamlar vasıtasıyla tüm toplumun afett zararlarının azaltılma konusunda eğitilmiş olacağını söyledi.

Deprem gibi afetlerin en çok yaşandığı ülkenin Japonya olduğunu ve en az zararın Japonya’da yaşandığını kaydeden Kırıkkale Valisi Ali Kolat, bunun nedenin ise insanların alınması gereken tedbirler konusunda bilinçlendirildiğini söyledi.

Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi, Afet Zararlarının Azaltılma Programı çalışmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Kolat, “Her şeyden önemlisi bir şeyi yaparken tatbik etmek çok önemli, camide afet anında yapılması gerekenleri tatbik etmek Son derece önemlidir” dedi.

Konuşmaların ardından seminer sunum eşliğinde devam etti .
Kaynak: İHA