Ptt Çalışanlarından, Ptt’nin Özelleştirilmesine Tepki

Türk Haber-Sen, Birlik Haber-Sen ve Haber-Sen ve üyeleri, PTT’nin özelleştirilmesine tepki göstererek, grev yaptı.

Ptt Çalışanlarından, Ptt’nin Özelleştirilmesine Tepki
Zonguldak PTT Başmüdürlüğü önünde, Kamu-Sen’e bağlı Türk Haber-Sen Zonguldak Şube Başkanı Necmettin Bebek, Memur-Sen’e bağlı Birlik Haber-Sen Temsilcisi Muhammet Çatalcam ve KESK’e bağlı Haber-Sen Temsilcisi İsmail Yıldız ile üyeleri, PTT’nin özelleştirilmesine tepki göstererek, iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Zonguldak PTT Başmüdürlüğü önünde 8.30’da başlayan eylemde eylemciler, “Sözleşmeli Köle Olmayacağız”, “PTT Halkındır Satılamaz” diye slogan attılar. Arından eylemciler, çalan davul eşliğinde bir müddet halay çekerek oynadılar. Büro Emekçileri Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Hayri Anıl Çetin, PTT çalışanları arasında eyleme katılan bayanlara karanfil dağıttı.

Sendika başkanları ise, Zonguldak PTT Başmüdürlüğü önüne gelerek PTT’nin özelleştirilmemesi için PTT çalışanlarının yapmış olduğu eyleme destek verdi.

Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu yaptığı konuşmada, “Hak arama mücadelesinde vermiş olduğunuz örnek davranıştan dolayı hepinizi teker teker kutluyorum. PTT’nin bugüne kadar çözümü bekleyen birçok sorunu oldu. Çözümü bekleyen birçok sorunlarımız vardı, birçok eylem yaptık. Yalnız bu ülkeyi yöneten siyasi irade ne hikmetse PTT çalışanlarının bu haklı haykırışını bir türlü duymadı, duymazlıktan geldi. Bizler hakka inanan, hakkı bilen, haktan ayrılmayan insanlarız. Hak davamızda haktan ayrılmadan bugün mücadelemizi yapacağız ve birileri görecek. PTT çalışanları hakları için nasıl mücadele ediyor, neleri yapıyor, kimlerden korkmuyor herkes görecek. Bizler devlet memuruyuz, devlet memuru olarak kalacağız. PTT’nin sorunları çözülene kadar da eylemlilik sürecinde vazgeçmeyeceğiz. PTT çalışanlarının mağduriyetini giderin artık” dedi.

Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar da eyleme destek verdi. Büro Emekçileri Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Hayri Anıl Çetin, “PTT halkındır satılamaz. Bu sebeple, bu anlamlı günde Zonguldak’ta ve tüm Türkiye’de PTT çalışanları emeğe sahip çıkıyor, geleceğine sahip çıkıyor, iş güvencesine sahip çıkıyor. PTT çalışanları olarak bugün hizmet üretmiyor, grevdeler” diye konuştu.

Tez-İş Zonguldak Şube Başkanı Ahmet Hasanefendioğlu’da yaptığı konuşmada, “Bugün burada PTT çalışanlarımıza destek olmak amacıyla geldik. Her zamanda kendilerine destek vereceğiz. Eylemlerine destek vermek amacıyla onlarla beraberiz” şeklinde konuştu.

Daha sonra PTT çalışanlarına destek vermek için gelen GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş ise “Kendilerine destek vermeye geldik. GMİS olarak yaptıkları eylemde yanlarında olmak istedik. Üç farklı sendikanın temsilcilerini böyle bir eylem yaptıkları için kendilerini kutluyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından PTT çalışanları ve sendika temsilcileri ile birlikte Zonguldak PTT Başmüdürlüğü önünden Zonguldak İşçi Anıt’ı önüne kadar sloganlar eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi.

Zonguldak İşçi Anıt’ı önünde, Kamu-Sen’e bağlı Türk Haber-Sen Zonguldak Şube Başkanı Necmettin Bebek, Memur-Sen’e bağlı Birlik Haber-Sen Temsilcisi Muhammet Çatalcam ve KESK’e bağlı Haber-Sen Temsilcisi İsmail Yıldız, PTT çalışanları adına beraber yaptıkları konuşmada, “PTT’yi Anonim Şirketi haline dönüştüre yasa tasarısı 5 Mart 2013 tarihinde TBMM’ne sunulmuş ve bugün 27 Mart 2013 itibariyle ilgili komisyonda görüşülmeye başlanmıştır. Bu tasarının geri çekilmesi için bugün itibariyle ülke genelinde tüm PTT işyerlerinde tam gün iş bırakmıştır. Hükümet, bu yasa tasarısıyla PTT’nin düşük ücretle verdiği kamu hizmetini pahalı hale getirmeyi, çalışanları esnek, kuralsız ve iş güvencesiz istihdam etmeyi amaçlamaktadır. PTT’nin sunduğu kamu hizmetini sermayenin kar hırsına teslim etmeyi, PTT emekçilerini ise köleleştirmeyi planlamaktadır. PTT’nin Anonim Şirkete dönüştürülmesi süreci ilk aşamada taşeronlaştırmanın önünü daha da açacak, hizmet kalitesi giderek düşecek ve pahalılaşacak, devamında da özelleştirme ile sonuçlanacaktır. Biz PTT çalışanları bu yağma sürecine geçit vermeyeceğiz. Kazanılmış haklarımızı gasp etmenize izin vermeyeceğiz. Öncelikle bu yasa tasarısının derhal geri çekilmesi ve kurumumuzun halka daha iyi hizmet verebilmesi için acilen kadrolu personel eksiğinin giderilmesi, dağıtıcıların yıpranma hakkının geri verilmesi ve 55 yaşında resen emekliliğe son verilmesi, yüksek gelir vergisi dilimlerimizin 657 sayılı kanuna uygun hale getirilmesi ve ücretlerimizin insanca yaşanacak düzeye yükseltilmesi gerekmektedir. Aksi halde eylemlerimiz devam edecektir. Daha dün Posta Telgraf Teşkilatını, Posta Taşeron Teşkilatına dönüştürenlerin, ellerini ovuşturarak planladıkları özelleştirmeye seyirci kalmayalım. Biz, haberleşme iş kolunda faaliyet gösteren sendikalar olarak bu yasa tasarısının geri çekilmesi için tüm gücümüzle mücadele etmeye kararlıyız. Halkımızı haberdar etmek için bugün iş bıraktık. Bu yasa tasarısı geri çekilinceye kadar da üretimden gelen gücümüzü kullanmaya kararlıyız. Bu sürece duyarlı halkımızı mücadelemize destek olmaya çağırıyoruz” dediler.

Konuşmaların ardından, PTT çalışanları sloganlar eşliğinde Zonguldak İşçi Anıt’ından Zonguldak Valilik önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Daha sonra kalabalık sorunsuz bir şekilde dağıldı .
Kaynak: İHA