Şiddetli Lodos Ayvalık’ı Vurdu

Balıkesir’in Ayvalık ilçesini, 2 gündür etkili olan şiddetli lodos vurdu.

Şiddetli lodos nedeniyle sahil bandını aşan dalgalar ana artere kadar ulaşırken, ilçe genelinde birçok küçük balıkçı teknesinin fırtına nedeniyle battığı bildirildi.

Bir sahil kenti olan Ayvalık’ta şiddetli lodos nedeniyle rıhtıma bağlı gezi teknelerinde de maddi hazarlar oluşurken, sahil bandındaki çay bahçeleri ve restoranlar kıyıya vuran sert dalgalar yüzünden hizmet veremedi. Ayvalık’ın eski Gümrük Meydanı olarak yükselen dalgalar nedeniyle sular altında kalırken, kıyıya bağlı bir balıkçı teknesi, sahibinin çaresiz bakışları arasında paramparça olarak battı. Eski Gümrük Meydanı’nın deniz kıyısında bulunan bir otoparktaki park halindeki araçlar da sular altında kaldı. Şiddetli fırtına nedeniyle nasibini denizde arayan balıkçı ve gezi tekneleri denize açılamazken, deniz kıyısındaki ev ve işyerlerini deniz sularının bastığı belirtildi.

Lodos ilçe merkezinde deniz kıyısında işyerleri olan bazı kafeteryalarda maddi hasara neden olurken, sahil kıyısındaki kafeteryaların masa ve sandalyelerinin de denize uçtuğu öğrenildi. Ayvalık’ta şiddetli fırtınanın bir süre daha etkisini sürdüreceği kaydedildi. Ayvalık’ta deniz kıyısında bir kafeteryanın işletmecisi Cüneyt Erdoğan söz konusu lodos fırtınalarının Son zamanlarda yıkıcı etkisinin dünya genelindeki ekolojik dengenin bozulmasından kaynaklandığını söylemesi ise dikkat çekti .
Kaynak: İHA