Osmaniye Ülkü Ocakları’ndan “çanakkale Destanı” Tiyatrosu

Osmaniye Ülkü Ocakları tarafından organize edilen Çanakkale Sanat Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği “Çanakkale Destanı” adlı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.

Osmaniye Ülkü Ocakları’ndan “çanakkale Destanı” Tiyatrosu
Cebelibereket Kültür Merkezi’nde düzenlenen tiyatro öncesi açılış konuşması yapan Ülkü Ocakları Osmaniye Şube Başkanı Ertuğrul Cevahir, “98 yıl önceydi, Kuzey yarım küre her Mart ayına nazire yaparcasına buz kesiyordu. Tek bir yer hariç. Bir tek Çanakkale yanıyordu. Yurdun dört bir yanından, kendini Türk hisseden herkes postalsız, parkasız, yalınayak şehitliğin başkentine akıyordu. Öyle bir şehirdi ki orası; bağımsızlığı şah damarı sayan yüzbinler toplanmıştı. Türk Milliyetçiliği’ni ayaklar altına almaya gelen emperyalistlere, Anadolu’nun yiğit Bozkurtları göğsünü siper ediyor ve gelen cehennem ateşini iman dolu göğüslerinde söndürüyorlardı. Henüz 15 yaşında bıyığı bile terlememiş delikanlılar, gülerek ölüme gidiyor, üniversiteler hiç mezun veremiyordu. Bir Hilal uğruna 253 bin güneş batmıştı. Vuslatlar cennete kalmıştı. Cepheden yâre giden mektuplar bile kan ve barut kokuyordu. Mehmetçiğin cennet kokusu olan asil Türk kanının kokusuydu bu koku. Hak ile batılın, bu adaletsiz ve acımasız savaşında, Türk milleti ölmediğini ispat ediyor, adeta küllerinden yeniden doğuyordu. Tüm dünya dillerine bir söz daha eklenmişti; Çanakkale Geçilmez. Cumhuriyetin ön sözünün yazıldığı bu cennet coğrafya geçilememişti. İşte 98 yıl sonra yine Türk milliyetçiliğini ayaklar altına almaya çalışanlar ve yine onların karşısında memleket sevdalısı Bozkurtlar var. Ne mutlu Türküm diyene” şeklinde konuştu.

Geceye katılan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz da tiyatro oyununu organize eden Osmaniye Ülkü Ocaklarına teşekkür ederek, Çanakkale Zaferi’nin önemine değindi. Kılavuz, “Vatanın bölünmez bütünlüğü ve milletin birliği için canlarını çekinmeden feda eden şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. 18 Mart bu şehitlerimizin destanıdır. Bugün de vatanın bütünlüğü, milletimizin birlik ve dirliği Ülkücü hareket için her şeyden önce gelir. Bu anlamda dün nasıl Çanakkale’yi geçemedilerse, bugün de Ülkücü hareketi geçemeyeceklerdir. Bu anlamda Osmaniye’nin Ülkücü hareket için müstesna bir yeri vardır. Hemşeriniz, MHP Genel Başkanı ve liderimiz Dr. Devlet Bahçeli’ye verdiği destek, Osmaniye’nin önemini daha da arttırmaktadır. Bu nedenle hepinize teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çanakkale Sanat Tiyatrosu oyuncuları tarafından Çanakkale Destanı adlı oyun sahnelendi. Çanakkale savaşında yaşanan dramatik olayların anlatıldığı oyunu izleyenler duygulu anlar yaşadı ve göz yaşlarını tutamadı. Çanakkale Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Abdülkadir Katra, kendilerini davet eden Ertuğrul Cevahir’e ve desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı Kadir Kara’ya teşekkür etti. Tiyatroyu Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Bahçe Belediye Başkanı Murat Altundiş, Cevdetiye Belediye Başkanı İlhami Önal, MHP MKYK Üyesi İbrahim Karayiğit, İl Genel Meclis Başkanı Selçuk Acar, MHP İl Başkanı Fahri Kuyulu, Merkez İlçe Başkanı Ali Fuat Kardaş ile çok sayıda Osmaniyeli izledi .
Kaynak: İHA