İşte Zonguldak’ın Hane ve Hane Halkı İstatistikleri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Zonguldak Bölge Müdürlüğü, 2011 Nüfus ve Konut Araştırması sonucunda, Zonguldak’ta hane sayısı 172 bin 985 olduğu, ortalama hane halkı büyüklüğü ise 3,6 olduğu tespit edildi.

İşte Zonguldak’ın Hane ve Hane Halkı İstatistikleri
Yapılan istatistik çalışmalarının, 2011 Nüfus ve Konut Araştırması, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nden elde edilemeyen hane halkı özellikleri, işgücü, istihdam işsizlik, göç ve göç nedeni, engellilik ile bina ve konut nitelikleri gibi bilgileri sağlamak amacıyla yapıldığı belirtildi.

TÜİK’in verilerine göre, Zonguldak’taki hane sayısı 172 bin 985, ortalama hane halkı büyüklüğü 3,6 olduğu tespit edildi. Zonguldak’ta hane halklarının yüzde 68,9’u kendi konutunda oturuyor. Geriye kalan yüzde 19.6'sının ise kirada oturduğu belirlendi. Lojmanda oturan hane halklarının oranı yüzde 2,6, oturdukları konutun sahibi olmayan fakat kira da ödemeyen hane halklarının oranı ise yüzde 8,9 olarak belirlendi.

Zonguldak’ta oturduğu konutta soba ile ısınan hane halklarının oranı yüzde 67,3 olduğu tespit edildi. Zonguldak’ta oturduğu konutta soba (doğalgaz sobası dahil) ile ısınan hane halklarının oranı yüzde 67,3, kat kaloriferi ile ısınan hane halklarının oranı yüzde 12,9, merkezi kalorifer sistemiyle ısınan hane halklarının oranı yüzde 19,5, klima, elektrikli ısıtıcı ve diğer araç ve sistemlerle ısınan hane halklarının oranı ise yüzde 0,3 olduğu kaydedildi.

Zonguldak’ta konutunun içinde borulu su sistemi olan hane halklarının oranı yüzde 99,8 olduğu belirtildi. Ayrıca hane halklarının yüzde 16,9’u, on ve daha az yaştaki binalardaki konutlarda yaşıyor .
Kaynak: İHA