Vali Aksoy'un Ladik Ziyareti

Vali Hüseyin Aksoy, Ladik ilçesinde ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Vali Aksoy'a incelemelerinde Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Haluk Şimşek, Ladik Kaymakamı Murat Gökoğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Bülent Demirsaban, Belediye Başkanı Mehmet Karahan, Emniyet Müdürü Hikmet Demirci eşlik etti.
Eski Ladik Kaymakamı Kadir Perçi tarafından kurulan Ambar Köy'de incelemelerde bulunan Vali Aksoy, müze haline getirilmesi planlanan Akpınar Anadolu Öğretmen Lisesi eski binasını gezip yetkililerden bilgi aldı.
Ladik Kayak Merkezine geçen Aksoy'a Akdağ Kayak Merkezi ile çalışmalar hakkında Kayak Merkezi İşletme Müdürü Sedat Kadağan tarafından brifing sunuldu.
Aksoy, burada yaptığı açıklamada, "Turizm bakımından önemli bir yere sahip Ladik Akdağ Kayak Merkezi, Orta Karadeniz Bölgesi'nin en önemli kayak merkezidir. Burası Türkiye genelinde en iyi kayak merkezlerinden birisi haline getirilecektir" dedi.

Vali Aksoy, Kayak Merkezi yolunun dik, dar ve virajlı olması nedeniyle özellikle yolda kar bırakılmamasını ve yol kenarlarına koruma yapılmasını istedi. Daha sonra 150 metre uzunluğundaki yürüyüş bandına binen Aksoy, OMÜ Beden Eğitimi Okulu ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan eğitim amaçlı hizmet binası ile Gençlik ve Eğitim Merkezi kampı inşaatlarında incelemede bulundu.
Ladik Belediye Başkanı Mehmet Karahan tarafından Ladik Göl Tesislerinde onuruna verilen öğle yemeğine katılan Vali Aksoy ardından Ladik Yeşil Saha ile çok amaçlı spor salonunu inceledi.
Vali Aksoy, 200 yatak kapasiteli İmam Hatip Lisesi pansiyonunu gezerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Ladik ilçesindeki ziyaret ve incelemelerini tamamlayan Vali Aksoy, Samsun dönüşü Tersakan Irmağı kenarında odun kömürü yapan vatandaşların yanına giderek çalışmaları hakkında bilgi alıp, sorunlarını dinledi.
Kaynak: AA