Mekke'nin Fethi'nin 1383. Yıl Dönümü

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Erzurum Şubesi'nce Mekke'nin Fethi'nin 1383. yıl dönümü kutlandı.

Kazım Karabekir Spor Salonu'nda düzenlenen, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda, Lalapaşa Camii imam hatibi Musa Dağ Kur'an-ı Kerim okudu.
AGD Şube Başkanı Yusuf Taşdemir, burada yaptığı konuşmada, Mekke'nin Fethi'nin 1383. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Programa konuşmacı olarak katılan İl Müftüsü Hasan Çınar, günün anlam ve önemini anlattı.
Çınar, Mekke'nin manevi ruhunu hissetmenin insanın hayatına huzur katacağını belirterek, "Bugün ne yazık bazıları bu anlamlı geceyi başka hallerde, günah içerisinde kutlayacak. Allah bizleri bu güzel gecenin anlamını ve önemini bilenlerden nasip etsin. Çünkü bugün o kutsal mekanın Hz. Muhammed'in sevdiği şehrin fetih günü. Çocuklarımıza bu anlamlı günün maneviyatını öğretelim. Onlara 31 Aralık gecesinin, günahlar arasında kutlanarak geçecek bir gecenin olmadığını öğretelim" diye konuştu.

Program, ilahi ve şiir dinletisinin ardından yıl içerisinde düzenlenen Temel Dini Bilgiler Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.
Kaynak: AA