Trabzon’da Bıçakla Öldürme Davası Başladı

Trabzon’da bir kafeterya önünde yaklaşık 2 ay önce meydana gelen kavgada bıçakla 1 kişiyi ağır yaralayarak ölümüne neden olan sanık hakim karşısına çıktı.


Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu Ebru Ç. hazır bulundu. Sanık Ebru Ç., duruşmadaki ifadesinde G.K.’nın doğum gününü kutlamak için arkadaşları A.C.Y. ve kardeşi ile kafeteryaya gittiklerini anlatarak, “Biz otururken kafeteryada çalışan bir garson içeri girerek 'sizinkiler dışarıda kavga ediyor, yetişin' dedi.

Bende dışarı çıkmak için kapıya yöneldiğimde A. C. E, elleriyle kapıyı kapatmaya çalıştığını gördüm. Bu sırada arkadan gelen tanımadığım bir kişi A. C. E'ye yumruk attı. Bir çok kişi birbirine vuruyordu. Kimin kime nasıl vurduğunu tam olarak göremedim. Bende kavgayı görüp dışarı çıktığımda cebimdeki bıçağı açtım. Bıçağı yukarı doğru kaldırıp 'yapmayın durun ne olur' diye ayırmaya çalışıyordum. Bir kaç kişi yerde G.S'yı tekmeliyordu. Bu sırada E. kardeşlerin nerede olduğunu göremedim. Kalabalığın içinde G. S ile ben kalmıştım. G.S'yı yerde görünce kalabalığın arasına girdim. 'Ne olur yapmayın' diyerek G.S’ye vuran şahısları itmeye çalıştım. Zaten panik atağım, ilaç da kullanıyorum. Şahısları ittiğimde birinin yere düştüğünü gördüm, bir kaç saniye olduğum yerde kaldım, şoka girmiştim. Ellerimde kan vardı. Bu sırada 'çabuk buradan kaç' diye bir ses duydum ve yürüyerek uzaklaştım. Bıçağı cebime koydum. Gittiğim yöndeki bir marketten A. C. E.'i arayarak yaralının durumunu sordum. Kendisi de yaralının durumunu bilmediğini ve karakolda olduğunu söyledi.

Ardından polisler beni de gelip alarak karakola götürdüler" diye konuştu.

Duruşmada hazır bulunan maktül Şükrü Arslan'ın eşi Arzu Arslan ile babası Muhammet Arslan'ın olayı görmediklerini belirterek sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi.

Şahitlerin dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti eksiklerin tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Öte yandan olay, 13 Ekim 2013 günü gecesi Cumhuriyet Mahallesi Nemlioğlu Sokak'taki bir kafeteryada meydana gelmişti. İddiaya göre iki müşteri grup arasında başlayan kavga daha sonra dışarıda devam etti. Bu sırada kavgayı ayırmaya çalışan Şükrü Arslan (32), elindeki bıçağı rast gele sallayan Ebru Ç. (33) tarafından kasığından yaralanarak ağır yaralandı. Arslan tedavi gördüğü (KTÜ) Farabi Hastanesinde 9 gün sonra hayatını kaybetmişti.
Kaynak: İHA