Eceabat'ta 'Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi' Bilgilendirme Toplantısı

Eceabat ilçesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yürüttüğü Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesinin ikinci alt bileşeni olan ''Kadın ve Güçlenme'' başlığı altında ''Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi'' bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'ndaki toplantıda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Serap Çağlar, projenin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin öncülüğünde hayata geçirildiğini söyledi.

Çağlar, projenin toplumda gönüllük kavramına yönelik farkındalığın geliştirilmesi, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının artırılması, insan kaynağının güçlendirilmesi ve gönüllü çalışmanın yaygınlaştırılması amacıyla başlatıldığını anlattı.
Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan ise bu proje ile okula gidememiş kadınları tespit edilerek mesleki eğitimler vermeyi hedeflediklerini bildirdi.
Toplantıya, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar'ın eşi Ümmügülsüm Çınar, Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan'ın eşi Özlem Dayan, Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz ve eşi Gülsüm Dokuz, daire amirleri ve kadınlar katıldı.

Kaynak: AA