Kulu’da Kuş Gözlem Evi Yapımı Sürüyor

Konya’nın Kulu ilçesinde Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA)’nın finanse ettiği ve Kulu İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından yürütülen Kömüşini Gölü Kuş Gözlem Evi Projesi tamamlanma aşamasına geldi.

Kulu’da Kuş Gözlem Evi Yapımı Sürüyor

Kulu Kaymakamı Ahmet Işık, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tufan Kaya, Ziraat Mühendisi Rıza Maraş ve Köy Muhtarı Hasan Tekin, yapımı devam eden Kuş Gözlem Evi’nde incelemelerde bulundu.

Kuş Gözlem Evi'nin belirlenen süre içerisinde tamamlandığında bölgedeki kuş türlerinin gözlenmesi ve koruma altına alınmasında faydalı olacağını ifade eden Kaymakam Ahmet Işık, “Kuş Gözlem Evi bilimsel çalışmalara katkıda bulunmasını bekliyoruz. Proje Kulu’ya hayırlı olsun. Her yıl göl festivali yapılıyor. Yaklaşık 150 çeşit göçmen kuşa konaklama ve ev sahipliği yapan Kömüşini Gölü çevresinin dikenli tel ile çevriliyor” dedi.

Gölde avlanma yasağının devamlı olarak yasaklanıp sit haline getirildiğini kaydeden Kaymakam Işık, kuşların koruma altına almak için ve kuşları daha yakından izleme ve fotoğraflamak için yapılan Kuş Gözlem Evi’nin 62 bin 250 liraya mal olacağını söyledi.

Kaynak: İHA