Füle, Tbmm Dışişleri Komisyonu’nu Ziyaret Etti

Avrupa Komisyonu Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Komiseri Stefan Füle, TBMM Dışişleri Komisyonu’nu ziyaret ederek, Komisyon Başkanı Volkan Bozkır ve komisyon üyeleri ile bir araya geldi.


TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Stefan Füle’yi kapıda karşıladı. Komisyon salonunda toplantı öncesinde bir açıklama yapan Füle, “1.5 yıl önce pozitif gündemi başlattık ve bu meyvelerini vermeye başladı.

Üç noktanın altını çizmek istiyorum, birincisi Türkiye ile daha az değil daha fazla angajmana girme ihtiyacı, ikincisi pozitif gündem kapsamında her iki tarafında kabul ettiği üzere Türkiye’deki reformların devam etmesi, AB’nin bir referans noktası ve bir platform teşkil etmesi ve bunun içinde en uygun aracın da katılım müzakereleri olduğudur. Bu hafta 22. fasıl açıldı ve tek bir faslın açılmasının yeterli olduğu kanaatinde değiliz. Türk Parlamentosu bu süreçte çok yapıcı ve destekleyici bir rol oynadı. Bu şekilde katılım müzakerelerinin tekrar rayına oturtulması ve sürdürülebilir bir hale gelmesi için Türk Parlamentosu’nun ortak hedefler çerçevesinde çalışması son derece önemli ve bu şekilde bir takım sıkıntıların aşılabileceği kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

Füle’nin açıklamasından sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti.
Kaynak: İHA