Traktör Römorkunda Deprem Simülasyonu

Burdur Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Karamanlı ilçesinde traktör römorkunda deprem simülasyonu oluşturdu.

Doğal Afet Sigortaları Kurumunun Türkiye çapında düzenlediği "Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor" proje yarışması kapsamında çalışmalarını sürdüren Burdur AFAD ekipleri, Nimet Güvener İlkokulu bahçesinde traktör römorku ve patoz yardımıyla oluşturdukları simülasyon aracında öğrencilere deprem eğitimi verdi.

-"Patozun çalışması deprem uğultusunu hatırlattı"

Burdur AFAD Müdür Vekili Osman Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, simülasyon yardımıyla depremi anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

Çelik, "Simülasyon araçlarından birini şehrimize getirmek istedik ama programları yoğun olduğu için bunu gerçekleştiremedik. Biz de traktör ve patoz yardımıyla elde ettiğimiz simülasyon aracıyla depremi anlatma yoluna gittik. Patozun çalışması deprem uğultusunu hatırlattığı için daha akılda kaldı. Belki bir deprem simülasyon tırı gelmiş olsaydı, bu kadar akılda kalmazdı" dedi.

DASK'ın Türkiye genelinde düzenlediği proje yarışmasına bu yıl da katılacaklarını anlatan Çelik, geçen yıl ikinci olduklarını, bu yıl ise birinciliği hedeflediklerini kaydetti.

Karamanlı Belediye Başkanı Mehmet Özger ise çalışmanın hem öğrenciler hem de vatandaşlar açısından faydalı olduğuna işaret etti. Başkan Özger, "1971 Burdur depremini yaşayan biri olarak bir an içimin titrediğini hissettim. Sanki gerçekten deprem oluyormuş gibi izlenim aldım" diye konuştu.

Simülasyon sayesinde eşyaların düşerek nasıl insanlara zarar verebileceğini öğrendiğini anlatan öğrencilerden Esmanur Tanışoğlu, depremi yaşıyormuş gibi bir duyguya kapıldığını belirtti.

Öğrencilerden Cengiz Özyurt da hayatında hiç deprem yaşamadığını, deprem sırasında evdeki eşyaların nasıl tehlikeli olabileceğini simülasyon sayesine gördüğünü anlattı.

Deprem eğitiminin ardından öğrencilere kumbara dağıtıldı.

Kaynak: AA