'Samsun'u Güneye Doğru Geliştireceğiz'

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, " "Samsun'u güneye doğru geliştireceğiz" dedi.

Yılmaz, şehrin güneyinde kente yakışır, kentsel düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Otogardan Uzgur köyüne doğru uzanan yol güzergahında şehrin gelişmesi için bir alan bulunduğunu belirten Yılmaz, "Önümüzdeki bir yılın içinde alt yapıları o kesimlere doğru geliştirerek kenti o tarafa doğru çekmeyi düşünüyoruz. Ayrıca önümüzdeki dönem içinde kupon proje olarak düşündüğümüz şeylerden bir tanesi de Belediyeevleri'nden Bafra'ya kadar en azından Kuş Cenneti'ne kadar olan 50 kilometrelik alanda turizm amaçlı tatil köyü gibi düzenlemeyi hedefliyoruz. Bunu kentsel yerleşim ve yaşam amacı için değil bir turizm, sahil kenti yaşam standardını geliştirmek için istiyoruz. Bu kısmı iskelelerle, spor ve eğlence alanlarıyla, deniz taşıtlarıyla geliştirmek istiyoruz" diye konuştu.

-Kent içi ulaşıma metrobüslü çözüm

Kent içi ulaşım sorununun çözümü ile ilgili "metrobüs" projesini hayata geçirmeyi planladıklanı ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:

"Biz üniversiteden şehir merkezine, şehir merkezinden Tekkeköy'e doğru raylı sistemi senkronize hale getirmeye çalışıyoruz ama gücümüz bu kadarına yetiyor. Şimdi Gar Kavşağı'ndan Fuar ve Kongre Merkezi'nin ihtiyaç duyacağı yeni bir toplu taşıma aksının geliştirilmesi lazım. Biz burada bir tercihli yol yapalım ve metrobüs işletmesi başlatalım diye düşünüyoruz. Bu yol Gar kavşağından başlayıp Atatürk Bulvarı'ndan, petrol ofisi tesislerine kadar ulaşıp, küçük sanayi sitelerine doğru devam edecek. Yol inşaatına bu kış başlıyoruz ve önümüzdeki 1,5 yıl içinde tüm hazırlıklarıyla beraber bitirmeyi hedefliyoruz."

Kaynak: AA